nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ook gemeenteraad geeft groen licht voor sportpark de mors

Terug

Ook gemeenteraad geeft groen licht voor Sportpark De Mors

De gemeenteraad heeft op dinsdagavond, enigszins tot verrassing van de stuurgroep, groen licht gegeven voor de bouw van een nieuwe sportpark op De Mors. De verrassing zat hem niet in het fiat van de raad, maar in het moment. De stuurgroep had verwacht dat er pas op tijdens de vergadering op 28 mei een klap gegeven zou worden op de plannen. In het belang van de voortgang van de plannen, besloot de raad echter nu al in te stemmen met de plannen voor het nieuwe sportpark. Opvallend was dat het deel van het plan dat over de infrastructuur op De Mors ging, van de agenda werd gehaald. Dit deel van het plan wordt later behandeld omdat nog niet alle informatie voorhanden is.

Tijdens de ronde langs de partijen gaven de verschillende partijen de stuurgroep nog de nodige adviezen mee. Ook waren er van veel partijen complimenten over de manier waarop er door de vele vrijwilligers en de clubs is samengewerkt bij het opzetten en uitwerken van de plannen. De verkeersveiligheid rondom het park en de toegangswegen werd door de partijen nog wel aangehaald als aandachtspunt. Dit deel van het plan wordt dus op 28 mei behandeld.


advertenties

08 mei 2019

“De politiek zou eens voor de gein een paar uur langs de Sportlaan moeten gaan zitten. Als je ziet hoe hard er wordt gereden dan kun je met de huidige infrastuctuur wachten op de eerste fietsende kinderen die het niet overleven! En het helpt ook niet als ze vanuit het fietspad van Torenvalkstraat, de Sportlaan komen opzetten.
Enige wat enigszins de druk van de (verkeers)ketel zou kunnen afhalen is als de HELE Sportlaan eenrichtingsverkeer wordt en het verkeer via de weg achter het Aparthotel, de Morsweg op gaat. Maar daar zal de golfclub, vanwege de onveiligheid voor haar leden, wel fel op tegen zijn.
Wat is er belangrijker...”

ton2aarts@hotmail.com 08-05-2019 @ 13:03 | 0 | rapporteer

Reageren

08 mei 2019

“GOedemiddag Ton,

Ik snap uw punt over de gevaarlijke verkeerssituatie(s) die daar kunnen ontstaan. Misschien doet de gemeente er goed aan om dit aan te passen. Maar ik denk niet dat de snelheid van de auto's er niet minder op gaat worden als er enkel eenrichtingsverkeer wordt toegepast. Volgens mij mag je daar 30 toch?
De bestuurders van de auto's/brommers zullen hier dus hun gedrag aan moeten passen.

Ben overigens wel benieuwd naar de plannen van de gemeente om de extra drukte (die zeker gaat toenemen bij de nieuwe situatie) zo minimaal mogelijk te maken. Maar ik heb daar nog geen opzet van gezien, dus kan daar niet goed over oordelen.”

PieterB 08-05-2019 @ 14:34 | 0 | rapporteer

09 mei 2019

“Ik vraag me af of de hoeveelheid verkeer echt zo erg toeneemt. Alle clubs die gebruik maken van de velden zaten al aan de Mors, dus daar zal het niet door veranderen.
Dan zou enkel het gebruik van de sporthal zelf dus moeten zorgen voor meer verkeer. Verandert dan nou zoveel aan de situatie? Dat zullen voornamelijk fietsers/scholieren zijn.

Daarnaast wordt het parkeren voor de korfbal ook een stuk veiliger.”

martijn 09-05-2019 @ 12:30 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.