nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

open monumentendagen hof van twente van start op twickel

Terug

Open Monumentendagen Hof van Twente van start op Twickel

De Open Monumentendagen 2018 zijn dit jaar op zaterdag 8 en zondag 9 september. Als thema is landelijk gekozen voor ‘In Europa’. Het gemeentelijk comité Open Monumentendagen Hof van Twente is ook dit jaar weer creatief aan de slag gegaan met het thema.

De Open Monumentendagen 2018 worden op zaterdagmorgen 8 september vanaf 10.30 uur feestelijk geopend in Delden op Landgoed Twickel. Gestart wordt met een welkomstwoord van Mark van het Bolscher, voorzitter van het Comité. Dit wordt gevolgd door een korte informatieve wandeling over het landgoed onder leiding van Rob Bloemendal, conservator van Landgoed Twickel. Ter afsluiting van de opening voert Toneelvereniging Ons Genoegen uit Diepenheim een kort stuk op.

Aansluitend start het programma waarbij monumenten de deuren openstellen voor het publiek. Het programma voor Delden en omgeving wordt binnenkort op Nieuws uit Delden gepubliceerd. Ook wordt er door Hofmarketing een programmaboekje gedrukt dat verkrijgbaar is bij de VVV informatiepunten en bij de diverse monumenten.

Scholenproject

Ook de schooljeugd van de Hof van Twente wordt betrokken bij de Open Monumentendagen 2018. Scholieren van groep 7 kunnen vanaf woensdag 26 september deelnemen aan een speciaal scholenproject. Het scholenproject vindt dit jaar plaats in het nieuwe museum No Hero in Delden.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.