nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

overpark twickel voorzien van 23 nieuwe bankjes

Terug

Overpark Twickel voorzien van 23 nieuwe bankjes

Op woensdag 26 april vond er tegenover kasteel Twickel in het bijzijn van de voorzitter van de Stichting Twickel, Maurits van den Wall Bake, rentmeester Albert Schimmelpenninck en het bestuur van de Vrienden van Twickel een kleine inwijdingsceremonie plaats van het nieuw ontworpen Twickelbankje. Er worden 23 stuks op diverse plekken in de omgeving van het kasteel geplaatst. Twee bestuursleden van de VVT, Hiska Bakker en Gert Jan Beuzel, hebben een voorstel gedaan waar ze geplaatst moeten worden en dat zal binnenkort gebeuren.

De oude volledig eikenhouten bankjes zijn aangetast en aan vervanging toe. Het is een gezamenlijk project van de Vereniging Vrienden van Twickel en de Stichting Twickel. De Vrienden van Twickel en de Stichting dragen ieder de helft van de kosten. Eduard van Emmerik, voorzitter van de Vrienden: “Toen Twickel met een voorstel kwam om het bankjesbestand in het Overpark te moderniseren en ook nog een mooie eigentijdse uitstraling te geven, besloten we direct om mee te doen. Onze bijdrage komt uit het ‘Fonds Behoud Twickel’ dat tot doelstelling heeft: het leveren van financiële bijdragen aan projecten die de instandhouding van Twickel beogen. Het wordt gevoed uit donaties van de Vrienden van Twickel.”

De hulp van de bewoner van kasteel Twickel, Roderik zu Castell-Rüdenhausen, die in het dagelijks leven architect is, werd ingeroepen. “Hij ging aan het werk en ontwierp een mooi strak eigentijds, maar ook duurzaam, bankje. Zijn ontwerp werd met enthousiasme ontvangen.” Een jaar geleden is de bouwafdeling van Twickel begonnen. Projectleider Patrick Kok: “We hebben eerst een een prototype gebouwd. Hier werd nog het een en ander aan veranderd om de kosten te kunnen reduceren. Daardoor ontstond er budgettaire ruimte voor 23 bankjes.”

De bankjes zijn heel duurzaam gemaakt van 2 betonnen sokkels met daarin het letterkenmerk van Twickel en van de Vrienden van Twickel verwerkt. En daaroverheen, met een speciale constructie en vorm, twee eikenhouten planken, die later heel gemakkelijk weer vernieuwd kunnen worden. “De omgeving van Kasteel Twickel heeft de afgelopen 2 jaar een ware transitie doorgemaakt. De nieuwe bankjes zullen daar heel goed in passen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.