nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

pianist violist en sopraan verzorgen eerste concert cultuurvrienden in oude blasiuskerk

Terug

Pianist, violist en sopraan verzorgen concert cultuurvrienden in Oude Blasiuskerk

Zaterdag 16 september om 19:30 uur houdt de ‘Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius Delden’ een concert met zang, viool en piano in de Oude Blasius. De muzikanten zijn sopraan Clara de Vries, violist Adriaan Stoet en pianist Harold Kooi. Zij spelen een verscheidenheid aan muziek van verschillende componisten en artiesten, onder wie Piazzolla, Lloyd Webber, Vivaldi, Gershwin en Queen.

“Het wordt een afwisselend concert met verschillende muziekstijlen”, zo laat de organisatie weten. “Met mooie, gepassioneerde muziek. Soms verstild, dan weer opzwepend en virtuoos. Met jazzy klanken van de piano, in combinatie met het warme stemgeluid van Clara de Vries. En met vioolimprovisaties op Mozart en Queen… afgewisseld met een eigentijdse versie van de Vier Jaargetijden. En wat te denken van een Ave Maria van Piazzolla?”

Clara de Vries, sopraan, wortelt in de traditie van de Hollandse zangschool

Clara de Vries is opgeleid door de internationaal bekende alt Aafje Heynis (1924). Clara geeft ook les in zang. Haar zingen en zangonderwijs staan in het teken van zuiverheid en een oprechte houding ten opzichte van muziek. U vindt meer bijzonderheden over haar op http://claradevries.nl/zingen/.

Harold Kooij, pianist, is een energieke muzikale duizendpoot

Harold Kooij kan jazz, pop en musical combineren met klassieke muziek. Met verschillende concerten en cd-opnames en als arrangeur heeft hij zijn naam gevestigd. Hij staat bekend als veelzijdig improvisator en begeleider van grote muziekprojecten. Lees meer op http://haroldkooij.nl/.

Adriaan Stoet is een eigentijds violist die veel verschillende muziekstijlen weet te combineren

Adriaan Stoet speelt het liefst een mix van klassiek, melodische rock en opzwepende zigeunermuziek. Hij is afgestudeerd bij de beroemde violist Philippe Hirshhorn. Als viooldocent hanteert hij sinds 1987 een eigen vioolmethodiek. Zie ook http://www.zwolsevioolschool.nl/docent/adriaan-stoet/.

Toegangskaarten zijn te koop bij vooruitbetaling of aan de kassa in de Kerk

Bij vooruitbetaling kost een toegangskaart €10,- voor leden van de Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius Delden. En €12,- voor niet-leden. Kaarten kunnen worden besteld door het bedrag te storten op bankrekeningnummer NL45RABO0317691414 van Cultuurvrienden Oude Blasius Delden. Vermeld daarbij ‘concert 16 september’ + naam. Aan de kassa in de Kerk kost een toegangskaart voor leden €12,- en voor niet-leden €14,-.

Mensen die lid willen worden van de Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius, kunnen een mail sturen naar info@cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl. Of een briefje schrijven naar het secretariaat: Dalkruid 26, 7491 LM Delden. “En vermeld in beide gevallen naam, straat, postcode en plaats, mailadres en telefoonnummer (vast en mobiel).”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.