nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

plannen nieuwe sportpark de mors krijgen steeds meer vorm

Terug

Plannen nieuwe sportpark de Mors krijgen steeds meer vorm

Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan het uitwerken van de plannen voor het nieuwe sportpark op De Mors. De betrokken verenigingen en de SBR, samen vertegenwoordigd in ‘stuurgroep de Mors’, hebben na het positieve besluit door de raad van de gemeente Hof van Twente vijf werkgroepen gevormd die op verschillende gebieden aan de slag zijn gegaan. De werkgroepen bestaan uit leden van de deelnemende verenigingen, die op hun beurt weer een denktank hebben binnen de vereniging om de plannen zo volledig en breed mogelijk gedragen te houden. Het doel is om medio 2019 te kunnen beginnen met de werkzaamheden.

“De ‘werkgroep financiën’ is bezig met een update van de totale investering en exploitatiebegroting, mogelijkheden voor financiering, subsidies en de wettelijke eisen en plichten welke gesteld worden. De ‘werkgroep bouw en inrichting’ is bezig met de inventarisatie van de gebruikers wensen en eisen ten aanzien van bouwkundige, inrichting en infra om te komen tot een concreet plan van eisen. De ‘werkgroep horeca’ is de verschillende opties voor de multifunctionele sportkantine aan het onderzoeken. De ‘werkgroep identiteit’ houdt zich bezig met de belangrijke vraag hoe we de individuele identiteiten van de verenigingen kunnen blijven behouden. Daarnaast is de ‘werkgroep vrijwilligers’ bezig met een plan hoe we maximale samenwerking kunnen creëren, denk hierbij bijvoorbeeld aan het parkonderhoud, schoonmaak en activiteiten.”

Ten behoeve van de verdere planuitwerking met betrekking tot sportpark de Mors is er door de gemeente opdracht gegeven om ter plaatse een verkeersonderzoek met betrekking tot de bereikbaarheid en verkeersintensiteit van De Mors uit te voeren. “Adviesbureau Goudappel Coffeng heeft dit inmiddels uitgevoerd. Er zijn voorstellen gedaan over routes, oversteekplaatsen en eventuele knelpunten. De planning is erop gericht om met betrekking tot de herinrichting van sportpark de Mors dit najaar een inhoudelijk plan aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.”

Over de mogelijke herontwikkeling van de naar verwachting vrijkomende locaties (sporthal de Reiger, korfbalterrein) zijn nog geen besluiten genomen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.