nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

positieve reacties op aanpassingen mooie en sfeervolle deldense kerstmarkt fotos online

Terug

Positieve reacties op aanpassingen mooie en sfeervolle Deldense kerstmarkt – Foto’s online!

De jaarlijkse kerstmarkt in Delden trok op zaterdag weer vele duizenden mensen naar het historische centrum. Waar het weer de afgelopen jaren geregeld roet in het eten strooide waren de omstandigheden dit jaar perfect. “We hebben wel een druppeltje regen gehad, maar het weer was over de tussen 15.00 uur en 21.00 prima”, zo vertelt Mark Kuipers van de kerstmarktcommissie. “Ik weet niet of dat meer bezoekers heeft opgeleverd, maar het zorgde er in ieder geval voor dat de mensen langer in Delden bleven.”

KLIK HIER voor de foto’s van Wijnand Kristiaans

‘Deldens gezelligste evenement’ onderging dit jaar de nodige aanpassingen. Zo werden op bepaalde stukken aan de Langestraat de kraampjes met de rug tegen elkaar op straat geplaatst. Kuipers: “Dit was de eerste keer en dan is het even afwachten hoe het gaat. De meeste reacties die ik heb gekregen zijn positief. Het leverde een veel mooier plaatje op omdat ook de etalages nu goed zichtbaar waren. De ondernemers die ik heb gesproken gaven tevens aan dat er veel meer mensen in de winkel kwamen, dat heb ik zelf ook gemerkt.” De kans is dan ook groot dat het experiment volgend jaar een vervolg krijgt. “We moeten alles nog evalueren en ook de standhouders nog vragen naar hun ervaringen. Maar voor zover ik kan zien, was het een succes.”

Ook het aanbod van de kraamhouders werd dit jaar onder de loep genomen. “We hebben heel kritisch gekeken naar wat er verkocht wordt. Vijf verkopers van hetzelfde product heeft geen zin. Daarnaast hebben we geprobeerd vooral mensen met zelfgemaakte kerstproducent een plekje te geven. Dat is goed gelukt.” Ook de extra koren aan de Langestraat zorgden voor de gewenste kerstsfeer. “Daar hebben we bewust in geïnvesteerd.” De aanpassingen op het Ressinplein waren iets minder geslaagd. “Dat is iets waar we volgend jaar naar moeten kijken. Misschien laten we de ijsbaan wel terugkeren. Met het oog op het budget moeten er alleen wel keuzes gemaakt worden maar het heeft onze aandacht.”

De kerstmarktcommissie kan niet anders dan tevreden zijn over het totale verloop. “Van begin tot einde was het druk aan de Langestraat, het weer en de reacties waren positief en het feest na afloop bij De Pomp viel ook in de smaak. Delden kan terugkijken op een mooie en sfeervolle kerstmarkt.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.