nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

projectie van historisch knuppelpad op hoek langestraat en kerkstraat

Terug

Projectie van historisch ‘knuppelpad’ op hoek Langestraat en Kerkstraat

Kunstenares Nikola Dicke toont van 1 tot en met 4 maart een projectie van het in 1984 ontdekte knuppelpad op de hoek van de Kerstraat en Langestraat in Delden. Deze projectie maakt deel uit van het project Blikveld 3D waarbij archeologische plekken zichtbaar worden gemaakt. Voor elk specifiek project is een kunstenaar gevraagd zijn of haar visie te geven. “Naar aanleiding van het in 1984 opgegraven Knuppelpad in Delden aan de Kerkstraat en Langestraat laat Nicola Dicke een impressie zien van deze historische vondst.”

Voor Delden als knooppunt van handel rond de middeleeuwen verbeeldt Dicke de ‘paden en wegen’ van weleer. Op de hoek Kerkstraat en de Langestraat zal van 1 tot en met 4 maart van 19.00 uur tot 21.00 uur een grote projectie een indruk geven van hoe het vroeger was. Op het stationsgebouw is op 4 maart vanaf 19.00 uur een steeds veranderende getekende beeldprojectie van buitenaf te bezichtigen.

"Vanuit haar ‘Graffiti-Mobil’ projecteert Nicola Dicke een voortdurend in beweging en steeds veranderende lichtinstallatie. Tegelijkertijd is de ‘Graffiti Mobil’ haar atelier. Nikola Dicke reist in haar auto die met diverse lichtprojectoren is uitgerust, door Europa en verandert muren, gebouwen en plekken in fascinerende lichtkunstwerken. Ze maakt ter plekke tekeningen in zwart geprepareerde glasplaten die op de oppervlakken geprojecteerd worden. De bezoeker kan het ontstaan en proces van de tekening volgen. De tekeningen vertellen een verhaal over de geschiedenis van de plek en plaats waar zij zich bevindt. Met behulp van projectie en tekening voorstelling laat zij de historie van een plek tijdelijk herleven."

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.