nu
Weerbericht Delden
lichte regen
19:00
lichte regen
22:00
lichte regen
01:00
lichte regen
04:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

renovatie 29 woningen waterland delden op schema

Terug

Renovatie 29 woningen Waterland Delden op schema

In opdracht van Wonen Delden, startte Aannemingsmaatschappij Hegeman uit Nijverdal in september met de renovatie van 29 woningen aan Waterland in Delden. Op donderdag 19 oktober bereiken zij om 12.30 uur, symbolisch gezien, het hoogste punt in de bouw. “Een mooie mijlpaal die we natuurlijk gaan vieren met de bouwvakkers en installateurs”, benadrukt Henny Manrho, directeur van Wonen Delden. “Overdag zal het traditionele pannenbier ontbreken maar wij zorgen voor een lekkere, warme hap bij de lunch.”

Goed geïsoleerd
“Nu schijnt de zon, maar toen de bouwers in september begonnen met uitvoering van de renovatie, was het weer slecht. Dit leverde de nodige startprobleempjes op. Inmiddels verloopt de renovatie prima”, aldus Manrho. De installateurs vervangen de cv-ketel en de bouwvakkers voorzien de woningen van nieuwe daken met daarin uitstekend isolatiemateriaal. “Dit levert de bewoners extra wooncomfort op en zij gaan minder energiekosten betalen.”

Voor de kerst klaar
Nog voordat de aanbesteding voor dakrenovatie uitging, nodigde Wonen Delden bewoners uit om zitting te nemen in de bewonerscommissie. “We bespraken de renovatieplannen.” Het aannemersbedrijf uit Nijverdal was één van de 4 plaatselijke en regionale bedrijven die meededen aan de aanbesteding. Dat zij de opdracht mogen uitvoeren, komt omdat zij met het meest gunstige bod kwamen. Het ligt in de planning dat de 29 woningen nog voor de kerst klaar zijn. De kosten bedragen ongeveer 1 miljoen euro.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.