nu -2°
Weerbericht Delden
onbewolkt
22:00
-4°
onbewolkt
01:00
-5°
onbewolkt
04:00
-7°
onbewolkt
07:00
-7°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

rolstoelvierdaagse delden blij met 10.000 euro subsidie van provincie overijssel

Terug

Rolstoelvierdaagse Delden blij met 10.000 euro subsidie van provincie Overijssel

De Twentse Rolstoelvierdaagse heeft van de provincie Overijssel een subsidie van ontvangen van 10.000 euro. Het bedrag wordt door de provincie beschikbaar gesteld vanuit het potje voor ‘kleinere evenementen’ in Overijssel. Het bedrag is het maximum waar organisaties aanspraak op kunnen maken. In totaal zijn er twintig subsidies verstrekt. Vorig jaar ontving het Deldense evenement de subsidie ook al.

Penningmeester Frank Ankersmid is erg blij met het bedrag. “Dit soort subsidies maken het mogelijk om evenementen zoals de Twentse Rolstoelvierdaagse nog te kunnen organiseren”, zo laat hij weten. “We moeten er ieder jaar weer hard voor werken om alles rond te krijgen. Na de crisisjaren blijkt het bijvoorbeeld erg lastig om nieuwe sponsoren aan te trekken. Met deze subsidie is het evenement voor dit jaar in ieder geval financieel afgedekt.”

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “De regeling voor de kleinere evenementen was in 2017 zo succesvol dat wij hier in 2018 mee verder gaan. Evenementen, zowel de grote als de kleinere, zijn belangrijk voor Overijssel. Ze vergroten de aantrekkelijkheid en de lokale saamhorigheid van onze mooie provincie. Als provincie Overijssel ondersteunen we al zeventien grote beeldbepalende evenementen. We bieden graag ookkleinere onderscheidende evenementen de mogelijkheid om hun eigen streek op de kaart te zetten.”

Een onafhankelijke adviescommissie heeft de binnengekomen subsidieaanvragen beoordeeld die de organisatoren vanaf 16 oktober tot en met 6 november 2017 konden indienen. Deze commissie bestaat uit vijf deskundigen uit de sport, cultuur, marketing, vrijetijdseconomie en evenementenbranche. De evenementen konden punten scoren op de volgende onderdelen: onderscheidend karakter, aansluitend bij profiel van de streek, gedragen door de lokale samenleving, regionale potentie en vernieuwend.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.