nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

rondrit door delden en boern brulft tijdens jubileum wendezoele

Terug

Rondrit door Delden en ‘Boer’n Brulft’ tijdens jubileum Wendezoele

Op zaterdag 11 mei bestaat museumboerderij de Wendezoele 25 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren, wordt er op zaterdag 11 mei bij de Wendezoele een authentieke “ Boer’n Brulft” gehouden.

Voordat de huwelijksvoltrekking op de Wendezoele plaatsvindt, maakt de bruidsstoet eerst een feestelijke rondrit door Delden. Deze feestelijke tocht begint om 18.00 vanaf ’t Kip. “Iedereen wordt uitgenodigd langs de route te gaan staan om de stoet te bewonderen. Naast het aanstaande bruidspaar, zijn er allerlei voertuigen, paarden enkarren. Veel vrijwilligers van de Wendezoele vieren dit grootse feest mee in authentieke Boer’n Brulften-kleding. Er zijn noabers, genodigden en getuigen. Ook de bruidskinderen ontbreken niet. Er zijn veel verrassingen te zien in de trouwstoet.”

Bij het kasteel, wordt de stoet nog tegengehouden. Na het drinken van een borrel, mag de tocht pas voortgezet worden. Onderweg ondersteunt muziekvereniging Amicitia uit Delden de feesttocht met feestelijke muziek. Het opstellen van de bruidsstoet gebeurt aan’t Kip. Van daaruit vertrekt de stoet langs de kerk, linksaf de Langestraat in, door de Laartunnel naar de Twickelerlaan. De paarden en wagens gaan via de stoplichten bij Carelshaven, naar de Twickelerlaan. Voor kasteel Twickel langs het laatste stukje naar de Wendezoele.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.