nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
17°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

schuttersfeest delden krijgt eetmeecafe en steroptocht

Terug

Schuttersfeest Delden krijgt EetMeeCafé en Steroptocht

Geen september zonder de Schuttersfeesten in Delden en is ook in 2018 niet anders. Het evenement valt dit jaar in het weekend van 7, 8 en 9 september en bevat weer veel vertrouwde en traditionele elementen. De bezoekers uit Delden en omgeving kunnen zich echter ook verheugen op wat nieuwe onderdelen zoals het EetMeeCafé en Steroptocht.

Vrijdag 7 september

De traditionele bedrijfsborrel wordt in een ander jasje gestoken en krijgt de naam ‘EetMeeCafé’. Op 7 september is er op een groot terras een informele barbecue voor iedereen die daar zin in heeft. “Er komt een grote ‘Smoke Oven’ die door een paar barbecuegoeroes bediend zal worden”, zo laat de organisatie weten. “DJ Bart Eshuis zorgt ondertussen voor de muziek.” Tafels kunnen vooraf worden gereserveerd en de gerechten kunnen worden afgerekend met de bekende oranje munten.

Aansluitend begint om 20.00 uur het avondprogramma. “De officiële opening zoals die eerder altijd gehouden werd komt dus te vervallen. Op deze manier kan het feest aan een stuk doorgaan zonder onderbreking.” Tijdens de eerste avond treedt de Nederlands-Duitse band Wir Sind Spitze op.

Zaterdag 8 september

Op zaterdagmiddag 8 september staat er een mooi programma klaar voor de jeugd. Vanaf 13.00 uur wordt het Levend Tafelvoetbal-toernooi gehouden (klik). Kinderen van 3 tot en met 8 jaar worden vanaf 14.30 uur vermaakt door een heuse zebra. “Hij heeft verschillende kleine opdrachtjes voor de kinderen, zoals pootjes geven, wie rent het hardst, en wie hinnikt het best. Uiteraard kunnen de kinderen ook op de foto met de zebra.”

Vanaf 17.00 uur wordt er bepaald wie zich een jaar lang de jeugdkoning van Delden mag noemen. “In de avond barst het feest eerst los met de VIOS Teenage Danceparty on tour. Vanaf 18.30 kunnen tieners losgaan op de klanken van DJ Jelmex. Daarna wordt om 21.30 de tent overgenomen door DJ Ivar, DJ Rob Toonen en Ouwe Jongens Krentenbrood. Dit jaar is er een heuse shotjesbar, waardoor het feest nóg gezelliger wordt.”

Zondag 9 september

Zondag wordt een muzikale dag, met vanaf 11.00 uur de Steroptocht. Verschillendemuziekkorpsen marcheren tijdens deze optocht door Delden. “Wat de bezoekers precies kunnen verwachten, wordt later bekendgemaakt.” Vanaf 13.00 uur is de optocht van de Schutterij, met muziekkorpsen en diverse oldtimers die door het centrum van Delden trekken. “Zij gaan vanaf Hotel de Zwaan naar het feestterrein. Ook daar wordt de muzikaliteit voortgezet met een drumbandfestival in de feesttent.”

Natuurlijk vindt ook het Koningschieten plaats om de titel ‘Lodewijk de 72e’. De Deldense schutters bepalen onderling wie de opvolger wordt van Hans Peters die zich in 2017 tot koning kroonde. De band Millenium en Stef Ekkel sluiten het Deldense feest vanaf 18.30 uur af met een optreden in de tent.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.