nu 23°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
20:00
20°
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

scouts uit delden naar jamboree in amerika

Terug

Scouts uit Delden naar Jamboree in Amerika

Drie scouts van Scouting Delden nemen van 22 juli tot en met 2 augustus deel aan de World Jamboree in Amerika. De Wereld Jamboree is het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samen komen.

In totaal duurt het hele avontuur voor de scouts ruim anderhalf jaar. In januari 2018 is al bekend gemaakt met wie de deelnemers in een troep zitten. De voorbereidingen zijn dan ook al enige tijd in volle gang. “De eerste voorbereidingsweekenden, waarbij er ruimte is voor kennismaking met de andere troepleden en je je kunt voorbereiden op de reis naar Amerika en natuurlijk de World Scout Jamboree, zijn erg gezellig. Je kunt er veel lol trappen”, vertelt Thijn, één van de deelnemers uit Delden. Een troep bestaat uit 36 deelnemers en 4 troepstafleden.

“We kunnen niet wachten om de reis echt te beginnen. Met de hele troep ‘Poffertjes’, alle Nederlandse troepen hebben namen van typisch Nederlandse gerechten, vertrekken we dan naar het vliegveld om naar Amerika te vliegen. Eenmaal in Amerika reizen we snel door naar het jamboreeterrein in West-Virginia”, vertelt Meike. Myrthe vult haar aan: “Na de WSJ is het nog niet klaar, we gaan nog op doorreis door Amerika! Onder het motto; ‘nu we er toch zijn!’ Gaan we hele gave herinneringen creëren!”

Maar ook na de reis zijn de deelnemers nog niet klaar met de jamboree. “Dan volgt er een troepreünie, waarbij nog één keer alle herinneringen opgehaald worden, er nagenoten wordt en ook alle Poffertjes heerlijk bijkletsen.”

Bent u benieuwd naar het vervolg van deze drie deelnemers? Thijn, Meike en Myrthe maken natuurlijk erg veel foto’s en filmpjes in Amerika en een selectie hiervan deelt Scouting Delden graag via; www.facebook.nl/scoutingdelden!

Foto: Scouts uit Delden in gele en oranje shirts

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.