nu 12°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

sinterklaas arriveert voor het eerst in bijna 20 jaar op treinstation delden

Terug

Sinterklaas arriveert voor het eerst in bijna 20 jaar op treinstation Delden

De sint is weer in Nederland en dat betekent dat ook Delden zich kan opmaken voor een bezoek van de goedheiligman. Opvallend is dat Sinterklaas dit jaar niet per boot aankomt of op kasteel Twickel blijft overnachten, maar dat hij met de trein naar Delden afreist. Dat is niet voor het eerst, maar al wel een flinke tijd geleden. Een duik in het archief van het Streekarchief in Delden leert dat de sint in 1999 voor het laatst met de trein in Delden aankwam.

Deldens Weekblad: “Afgelopen 26 november (2000 red.) zijn Sinterklaas en zijn pieten met de boot in Delden aangekomen. Na 15 jaar met de trein naar Delden te zijn gekomen, kwam het gezelschap deze keer met de boot Delden binnenvaren.” Aankomst met de boot was echter ook niet nieuw. In de jaren tachtig kwam de sint vaker over het water naar Delden.

Intocht 2018

Samen met meer dan 30 Pieten en zijn trouwe viervoeter Amerigo arriveert de sint op zondag 25 november om 14.00 uur per trein op Station Delden. Vooraf zullen de paardenpieten Amerigo verzorgen en opzadelen, zodat deze trouwe viervoeter klaarstaat als Sinterklaas de trein uitstapt. Na de aankomst zal de officiële ontvangst plaatsvinden door Wethouder Van Zwanenburg van de gemeente Hof van Twente. Sinterklaas zal ruim de tijd nemen om alle kinderen een hand te geven en de tekeningen in ontvangst te nemen.

Hierna zal hij beginnen aan zijn intocht door het centrum van Delden. Via de Dr. Gewinstraat en de Zuiderhagen gaat hij te paard over de Langestraat tot aan de pomp op de Markt. Vanaf hier gaat de Goedheiligman te voet over de rode loper richting Eetcafé de Burgemeester, terwijl de Pieten voor een waar spektakel zorgen in de Langestraat. Bij Eetcafé de Burgemeester vindt een gratis toegankelijke instuif plaats voor alle kinderen en hun ouders. Hier krijgen alle kinderen iets te drinken, wordt er gedanst en gezongen met alle Pieten en zal de grootse ‘Pietenpolonaise’ niet ontbreken. Sinterklaas heeft gegarandeerd dat er voor iedereen plaats is en dat ook de kleinste kinderen van harte welkom zijn.

Foto's: Deldens Weekblad


Intocht 2000


Intocht 1999


Intocht 1997


Intocht 1996


Intocht 1995advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.