nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

sinterklaas enthousiast onthaald in delden

Terug

Update: Sinterklaas enthousiast onthaald in Delden - Foto's en video online!

Sinterklaas is op zondag in Delden enthousiast onthaald door honderden kinderen, ouders en grootouders. Voor het eerst in bijna twee decennia arriveerde de goedheiligman met de trein. Na het warme welkom voor het station, trok de goedheiligman naar het centrum waar hij ook door veel kinderen werd opgewacht. Het feest eindige in eetcafé de Burgemeester waar de traditionele instuif werd gehouden.

KLIK HIER voor de fotoserie gemaakt door Cas Meutstege.

De intochtcommissie van de Deldense Ondernemersvereniging is zeer tevreden over het verloop van de intocht. “Alles is goed verlopen en de reacties die we hebben gekregen zijn positief”, vertelt Hans Baake. “Het was ook beduidend drukker dan vorig jaar bij het kasteel, hoewel de mindere opkomst toen vooral te maken had met het slechte weer.

Dat er na negentien jaar weer gekozen werd voor een intocht op het station, had twee redenen. “De voornaamste is dat wij het evenement iets compacter wilde houden. Bij de brug is het altijd erg druk, maar in het centrum en bij de instuif is de opkomst dan wat minder. Nu zag je dat de mensen vanaf het station nog even het centrum inliepen om de Sint ook daar te ontvangen. Bij de Pomp, het oude Rabo-kantoor en bij De Burgemeester was het erg druk.” De tweede reden was de werkzaamheden bij de Groene Brug waardoor er minder ruimte zou zijn geweest voor het publiek.

Waar de intocht volgend jaar zal zijn, is nog niet bekend. Het zal een keuze worden tussen de boot en de trein. “Met Twickel is afgesproken om daar eens in de drie jaar de intocht te houden. Dat zal dus in 2020 zijn.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.