nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

stoelendans in centrum deldendlicato maya personeel en hollands groene vinden nieuw onderkomen

Terug

Stoelendans in centrum Delden - D-licato, Maya Personeel en Hollands Groene vinden nieuw onderkomen

Het gebeurt maar zelden dat een pand in het centrum van Delden lang leegstaat. Vaak is er no-time weer een ondernemer gevonden die een vrijgekomen ruimte opvult. Soms van buiten Delden maar vaak ook van binnen Delden. De afgelopen weken waren er weer flink wat ontwikkelingen in het Deldense winkelbestand. Zo vonden D-licato, Maya Personeel, Harrie van der Woning en Hollands Groene een nieuw onderkomen binnen de stadsgrenzen.

Stoelendans

De afgelopen tijd is er een ware stoelendans aan de gang in het Deldense centrum. Deze begon met damesmodezaak Tres Femme dat in mei van dit jaar verhuisde naar het naastgelegen grotere onderkomen. Het vrijgekomen winkeltje op 49a werd vervolgens overgenomen door René Coupée, die hier zijn lunchroom voortzette onder de naam Lunch@49. Hierdoor kwam zijn locatie op nummer 33d vrij. Dat wil zeggen: tot het moment dat Jacco van der Vecht van D-licato zijn kans schoon zag.

Ook door de verhuizing van Harrie van der Woning Tweewielers van de Langestraat naar de Peperkampweg is een klein domino-effect ontstaan. Maya Personeel, dat in januari de deuren opende aan de Peperkampweg, moest door de komst van de fietsenhandel uitkijken naar een andere plek. Het uitzendbureau vond deze aan de Kortestraat 1, waar eerder het achterste deel van modezaak Dress Up was gevestigd. In het deel aan de Langestraat ging enkele maanden geleden La Strada van start. Naast Maya Personeel vestigt ook Hollands Groene zich aan de Kortestraat 1.

Maya Personeel en Hollands Groene

Ramon Kuiper kijkt uit naar de verhuizing en de start op 1 november. “Het is een goed jaar geweest voor mij en dit is een mooie volgende stap. Het nieuwe pand is heel anders en biedt ook meer mogelijkheden. Qua uitstraling, ruimte en ligging is het een flinke verbetering ten opzichte van het kantoor aan de Peperkampweg. Mocht ik in de toekomst willen uitbreiden dan kan dat ook op deze plek.”

De totale oppervlakte van de ruimte aan de Kortestraat in 75 vierkante meter. Eigenlijk te groot voor de Kuiper alleen. “Ik kwam hierover in gesprek met Mark Averdijk, een goede bekende van mij, die ook op zoek was naar een plekje in Delden.” Averdijk is oprichter en eigenaar van Hollands Groene. Een onderneming dat zich aanvankelijk richtte op webdesign, maar vervolgens een hele andere richting opging. “Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren heel sterk ontwikkeld in de logistieke dienstverlening”, vertelt Averdijk. “Na een opdracht ben ik hier bij toeval ingerold en is het uitgegroeid tot een serieuze tak met een flink aantal personeelsleden, trucks en busjes.”

Averdijk wil met het kantoor aan de Kortestraat een verdere professionaliseringsslag maken. “Ik ben zelf woonachtig in Ierland en dat maakt het af en toe lastig. Ik wil gewoon een centrale plek hebben waar onder andere de administratie wordt ondergebracht. Dat kan heel mooi aan de Kortestraat in combinatie met Maya Personeel.”

D-licato

Van der Vecht nam het delicatessenwinkeltje in april 2016 over. “Wij hebben vanaf dat moment flink ingezet op de verkoop van belegde broodjes”, zo vertelt hij. “Dat gaat ook erg goed, maar we merken dat er ook veel mensen zijn die graag hun broodje ter plekke opeten en een kopje koffie drinken.” Plek voor tafels en stoelen is er echter niet. “We hebben voor de deur een klein beetje ruimte, maar veel mogelijkheden biedt dat niet.”

Toen de winkel aan de overzijde van de straat vrijkwam, hoefde Van der Vecht dan ook niet lang na te denken. “We gaan van 60 vierkante meter naar 100 vierkante meter. Daarnaast is de ruimte veel beter ingedeeld. Hier hebben we voldoende mogelijkheden voor onze huidige werkzaamheden en kunnen tevens een eetgedeelte inrichten.” Voor de toekomst wordt ook gedacht aan bijvoorbeeld workshops of proeverijen. De opening is gepland voor maart 2018.

Wat er gaat gebeuren met het huidige onderkomen van D-licato is nog niet duidelijk. De afgelopen periode leert echter dat het waarschijnlijk niet lang zal leegstaan. Van der Vecht: “Ik was op dinsdag bij een vergadering van de ondernemersvereniging. Daar werden al verschillende ideeën geopperd.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.