nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
10°
onbewolkt
11:00
15°
onbewolkt
14:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

straten vogelbuurt en gemeente slaan handen ineen bij aanleg speelveldje

Terug

Straten Vogelbuurt en gemeente slaan handen ineen bij aanleg speelveldje

Voor een deel van de bewoners van de Fazantstraat en een deel van de Torenvalkstraat in de Vogelbuurt in Delden ging op dinsdag een wens in vervulling. Met vereende krachten en in samenwerking met de gemeente Hof van Twente werd een speelveldje ingericht in de straat. Zo kwam er voor de kinderen in de buurt een klimtoestel met glijbaan, werd er een hinkelpad aangelegd en werd nieuwe beplanting en een hekje aangebracht.

De aanleg van het speelveldje is een initiatief van de buurt en wordt (financieel) ondersteund door de gemeente. Deze neemt het geplaatste speeltoestel tevens op in de lijst met objecten dat jaarlijst wordt gekeurd. Het schoonhouden, bewateren van de planten en het bijmaaien van gras rond het toestel is een taak voor de bewoners.

Mogelijk wordt het aantal toestellen op het veldje in de toekomst verder uitgebreid met bijvoorbeeld een rekstok. De buurt gaat daarvoor op zoek naar extra subsidiemogelijkheden. Ook moet er een picknickbankje komen. Dit kan mogelijk via het Oranjefonds worden gerealiseerd. Vanuit burendag is dan de gedachte dat het bankje of picknickset wordt geplaats in het bijzijn van de hele buurt jong en oud dit als stimulans voor een prettige leefomgeving.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.