nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
16°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

streekmarkt delden presenteert kookboek over ambacht pure smaak en culinair genieten

Terug

Streekmarkt Delden presenteert kookboek over ambacht, pure smaak en culinair genieten

Op weg naar het tweede lustrum heeft de Streekmarkt Twente in Delden een eigen kookboek gepresenteerd. Tijdens de markt op zaterdag was de bundeling van gerechten die met producten van de markt bereid kunnen worden, voor het eerst verkrijgbaar.

“In het kookboek Streekmarkt Twente is een selectie gemaakt waarmee je veel gasten aan tafel ongetwijfeld zult verrassen”, zo laat het bestuur weten. “Je vindt er Twentse humkessoep, klapstuk en aardappelsoep maar ook reerug, wagyu-entrecote en rilette van piepkuiken met krentenwegge. Ook de brownie met la Française bosbessen is een uitdaging. Twentse smaakmakers met de smaak van vroeger, in een eigentijds jasje.”

Met dit kookboek willen de producenten bovendien een bijdrage leveren aan het behoud van een stukje Twentse eetcultuur. “De Twentse bodem is vanouds niet vruchtbaar, landbouw bedrijven betekende ondernemen, pionieren en creatief zijn. De Twentenaar is van nature niet echt zelfverzekerd en wil daarom altijd vakwerk leveren. Echte kwaliteit, met een (te)bescheiden uitstraling. Dat proef je op de Streekmarkt Twente en dat vind je terug in de gerechten in het kookboek, gemaakt van regionale producten.”

Het kookboek Streekmarkt Twente is vanaf heden te verkrijgen bij de Readshop en Geef en Beleef in Delden, bij de VVV’s in de Hof van Twente en tijdens de streekmarkt van 1 december. Het is een eenmalige, gelimiteerde uitgave met 1250 exemplaren.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.