nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

streekmarkt in delden pakt uit voor honderdste editie

Terug

Streekmarkt in Delden pakt uit voor honderdste editie

Elke eerste zaterdag van de maand is het extra druk in Delden. In de schaduw van de Oude Blasiuskerk vindt dan weer de Streekmarkt Twente plaats, van 9.00 tot 15.00 uur. Geitenkaas, gerookte paling, honing, notenolie, Wagyu vlees en ambachtelijk bier: het is zomaar een greep uit al het lekkers dat de streekmarkt te bieden heeft. Ruim 30 regionale producenten strijken iedere maand neer op het idyllische pleintje in Delden.

Op 7 april is het alweer voor de honderdste keer dat de markt gehouden wordt. Een mijlpaal waar de organisatie trots op is. “We zorgen op deze dag voor een extra feestelijke markt. Alle producenten versieren hun kraam en laten nog meer lekkernijen proeven dan ze normaal al doen. Ook komt er een mobiele pizzaoven waar kinderen zelf hun pizza kunnen opsieren met ingrediënten van de streekmarkt en natuurlijk opeten. In de hout gestookte broodoven kunnen kinderen broodjes bakken en er is een BBQ waar allerlei lekkere dingen op geroosterd worden, voor volwassenen maar ook voor kinderen. Feest voor iedereen!”

Fotowedstrijd

Naast de culinaire verrassingen wordt er op 7 april ook een fotowedstrijd gehouden. “We dagen iedereen uit om een mooie fotoweergave van de 100e Streekmarkt Twente te maken. De beste 3 inzendingen belonen we met een buideltje streekmarktmunten waarmee weer pure producten gekocht kunnen worden. Foto’s sturen naar info@streekmarkttwente.nl. De mooiste foto’s zullen we tentoonstellen tijdens de markt van 5 mei en gebruiken op onze media.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.