nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

succesvolle glasexpositie in het zoutmuseum verlengd

Terug

Succesvolle glasexpositie in het Zoutmuseum verlengd

De expositie van kleurrijke glasobjecten in het Zoutmuseum Delden wordt vanwege de grote belangstelling verlengd tot zondag 29 oktober. De glaskunst van de kunstenaressen Anneke Dijkhuis (Haaksbergen) en Anne Marie Stuij (Hengelo) staat al sinds april tentoongesteld en is gemaakt door verschillende stukken glas onder hoge temperatuur te versmelten (fusing) of met de ‘koude’ techniek glas in lood.

“Glas fusing is een glasbewerking die kunstenaars en hobbyisten mogelijkheden biedt tot het maken van de meest prachtige glasobjecten”, zo laat het museum weten. “Bij deze techniek worden verschillende lagen glas in een speciale glasoven op hoge temperatuur versmolten in vooraf ontworpen patronen in uitgekiende kleurcombinaties.”

Naast landschap- en portretschilderen houdt Anneke Dijkhuis uit Haaksbergen zich bezig met het ontwerpen van glasobjecten, met name kandelaars. Ze is haar glaskunst gaan koppelen aan haar reiservaringen. Eigen ontwerpen en gebruik van kleur zijn kenmerken van het glas in lood van Anne Marie Stuij uit Hengelo. Ook bij het fusen geeft het uiten van creativiteit in zowel ontwerp als kleurgebruik haar veel voldoening.

De glasobjecten zijn niet alleen in het museum te bekijken, ze zijn ook te koop. Met een geldig entreebewijs voor het Zoutmuseum is de expositie gratis te bezoeken. Zie voor openingstijden en toegangsprijzen www.zoutmuseum.nl.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.