nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

themaweek alles over bijen bij de wendezoele

Terug

Themaweek 'Alles over Bijen' bij de Wendezoele

In de eerste volle week van juni is de voorjaarshoning van het jaar 2019 gereed zijn om geslingerd te worden. Bloemen zoals de sneeuwklokjes hebben daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Een mooie gelegenheid om bezoekers mee te nemen in de wereld van bijen en honing. Ras verteller Hennie Keizers laat samen met collega-imkers van de bijenvereniging Hengelo e.o. zien, hoe de honing uit de raten wordt verwijderd. De imkers starten 5 tot en met 9 juni elke middag van 13.30 uur tot 16.30 uur.

De imker vertelt over bijenvolken, hoe ze met elkaar communiceren en het belang van bijen als het gaat om bestuiving van bloesems. Tevens zijn de bijen achter het glas in de observatiekast te bewonderen. Honing proeven mag ook en volgens kenners is de voorjaarshoning de lekkerste honing van het jaar. Uiteraard zijn er ook potten honing te koop. Ook voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het goed te begrijpen en valt er veel te leren.

Over museumboerderij De Wendezoele

Museumboerderij de Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkate. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin. Maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in genoemde periode werden verbouwd, De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu. Museumboerderij de Wendezoele bestaat dit jaar 25 jaar. Dit heugelijke feit wordt met extra activiteiten gevierd.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.