nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

themaweek wendezoele over honing en bijen twee weken uitgesteld

Terug

Themaweek Wendezoele over honing en bijen twee weken uitgesteld

De afgelopen jaren werd de themaweek over bijen en honing bij museumboerderij Wendezoele steeds aan het einde van de maand mei gehouden. In verband met het koude voorjaar heeft imker en vrijwilliger Hennie Keizers van echter geconstateerd dat er eind mei niet voldoende honing beschikbaar is om te slingeren. Reden voor de organisatie om de themaweek “alles over bijen en honing” te verplaatsen naar dinsdag 13 juni tot en met zaterdag 17 juni.

Ras verteller Keizers laat dan samen met collega-imkers van de Bijenvereniging Hengelo e.o. zien hoe de honing uit de raten wordt verwijderd. “Bezoekers mogen zelf ook helpen slingeren en ondertussen vertelt de imker over bijenvolken, hoe ze met elkaar communiceren en het belang van bijen als het gaat om bestuiving van bloesems. Tevens zijn de bijen achter het glas in de observatiekast te bewonderen.”

Honing proeven mag ook en volgens kenners is dit de lekkerste van het jaar. “De imker zal over enkele weken de dan gekristalliseerde voorjaarshoning roeren en zo ontstaat de makkelijk smeerbare crème-honing.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.