nu
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
18°
zwaar bewolkt
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

titel fairtrade gemeente voor hof van twente aangevraagd

Terug

Titel Fairtrade gemeente voor Hof van Twente aangevraagd

Als alles goed gaat wordt de Hof van Twente de vierde Fairtrade gemeente van Overijssel. Alle formulieren en benodigde stukken zijn voor 1 december opgestuurd naar de landelijke jury van de fairtrade gemeente campagne. Die gaat controleren of aan alle voorwaarden voor fairtrade gemeente is voldaan en als dat het geval blijkt te zijn wordt officieel de titel fairtrade gemeente verleend aan Hof van Twente en kunnen de bekende oranje fairtrade gemeente borden aan de gemeentegrens worden geplaatst.

Om voor de titel in aanmerking te komen, moet aan een flink aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet de gemeente zelf en een aantal supermarkten, winkels, horeca, bedrijven en instellingen in de Hof van Twente fairtrade producten verkopen en/of gebruiken. Daarnaast zijn er ook scholen en kerken die fairtrade zijn geworden of zich daarop voorbereiden.

“Daarmee is de kous niet af want dit is pas het begin van een proces om fairtrade steeds verder uit te bereiden in de Hof. Annelies Heeres van de Kerngroep Fairtrade Hof van Twente: “We hebben er hard aan getrokken om de Hof Fairtrade te laten worden. In de ruim 2 jaar dat we als Kernteam met Fairtrade bezig zijn, zien we dat de bewustwording voor Fairtrade in Hof van Twente groter is geworden.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.