nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

tot op heden 4 meldingen van vuurwerkoverlast in delden

Terug

Tot op heden 4 meldingen van vuurwerkoverlast in Delden

Extra controle politie

Bij het internet meldpunt vuurwerkoverlast.nl zijn tot op heden 4 meldingen uit Delden binnengekomen. Dat is aanzienlijk minder dan de 25 meldingen op hetzelfde moment in 2015. Of de overlast daadwerkelijk is afgenomen valt echter te bezien. De afgelopen weken klinken er geregeld harde knallen in Delden. De politie heeft verschillende meldingen van vuurwerkoverlast ontvangen, maar heeft de schuldigen nog niet kunnen achterhalen.

Politie controle

In Delden wordt er momenteel wel extra gecontroleerd op vuurwerkgebruik. Dit zal ook op oudejaarsdag het geval zijn. Knal- en siervuurwerk mag op 31 december alleen tussen 18.00 uur en 2.00 uur worden gebruikt. Het is dit jaar wel weer toegestaan om vanaf 10.00 uur Carbid af te schieten. Bij overtredingen zullen er boetes worden uitgeschreven. Ook krijgen jongeren een doorverwijzing naar HALT.

Recordschade in 2015

De vuurwerkschade in de gemeente Hof van Twente steeg in 2015 met een bedrag van bijna 36.000 euro tot een recordhoogte. Er zullen dit jaar echter geen extra maatregelen worden genomen. De afdeling openbare werken heeft ook dit jaar de containers voor het plastic, de prullenbakken en de hondenpoepbakken verwijderd om schade te voorkomen. Verder was in de gemeente Hof van Twente weer een schoolpleinverbod van kracht en werd er voorlichting gegeven over veilig vuurwerkgebruik.

advertenties

28 dec 2016

“Lekker allemaal blijven klagen zodat het vuurwerk op termijn zal worden verboden. Weer een traditie die om zeep wordt geholpen. Let wel, ik ben tegen vernieling! Maar kinderen die gewoon gezellig wat rotjes bij daglicht willen afsteken moet gewoon kunnen. Allemaal een knallend uiteinde en een goed begin van 2017.”

Peter 28-12-2016 @ 10:47 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.