nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

tussen monumenten ook open dag moestuin twickel

Terug

Tussen monumenten ook open dag moestuin Twickel

Tussen alle monumenten die in het weekend van 8 en 9 september geopend zijn, wordt op zondag 9 september ook de jaarlijkse Moestuindag gehouden op het landgoed. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur gaat de poort van de moestuin open voor het publiek. Het jaarlijkse evenement op het landgoed wordt verzorgd door de hoveniers en vrijwilligers van Twickel. Dit in samenwerking met pachters, leveranciers en groene verenigingen zoals het Gilde van Tuinbazen.

“Voor jong en oud is er deze dag in de gebruikstuin van het kasteel van alles te zien, proeven, en te leren”, zo laat Twickel weten. “De hoveniers vertellen over het onderhouden van leifruit en demonstreren het zaaien en stekken van planten. Er zijn citrusplanten, Kaapse gewassen en kuipplanten te bewonderen. Met bloemen uit de pluktuin maken de tuinvrijwilligers verder boeketten.”

Bezoekers kunnen tevens appels, peren en ander fruit proeven en kopen, en Twickel-pachters bieden lekkernijen als bier, koeienkaas en Twents landvlees aan. “Ook kan er geproefd worden van gerechten uit het kookboekje ‘Met Twickel aan Tafel’. Speciaal voor de kleintjes komt de heks aangevlogen en brouwt zij heksensoep. De imker bij de bijenstal informeert de aanwezigen over het houden van bijen en het maken van honing.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.