nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

tweede jubileumconcert 900 jaar heilige blasius delden

Terug

Tweede jubileumconcert 900 jaar Heilige Blasius Delden

Op zaterdag 16 juni vindt het tweede jubileumconcert 900 jaar Heilige Blasius plaats. In het concert “Door Deldense solisten” nemen Louis ten Vregelaar op orgel, Maaike Dessens op blokfuit en Ellen Bouwmeester, sopraan, u mee in een mooi gevarieerd programma. Zij worden daarbij ondersteund door het koor Voices to Heaven uit Hengelo. Het concert vindt plaats in de Nieuwe Blasius aan de Langestraat in Delden. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis (na afloop: vrije gift).

De Deldense sopraan Ellen Bouwmeester begon haar zangcarrière op zesjarige leeftijd in het kinderkoor van de H. Blasius. Zij studeerde solozang en Opera aan de conservatoria in Maastricht en Amsterdam. Ellen Bouwmeester zong in diverse operaproducties in het koor van De Nederlandse Opera, Opera Zuid, en de Opéra Royal de Wallonië. Momenteel steekt Ellen veel tijd in een door haar opgericht Volkskoor in haar woonplaats Rotterdam. Voor Ellen Bouwmeester is de belangrijkste opbrengst van dit project dat sociale en culturele verschillen worden overbrugd door mensen samen te laten zingen.

Louis ten Vregelaar behaalde zijn diploma’s Docerend/Uitvoerend Musicus orgel aan de conservatoria in Enschede en Rotterdam. Sinds 1990 is hij verbonden als organist aan de St. Lambertusbasiliek te Hengelo en sinds 1995 tevens als dirigent. In 2002 sloot hij zijn studie koordirectie af aan het conservatorium te Enschede en leidde vervolgens verschillende koren, waaronder Capella Twente, Arte Vocale en de Twente Zangers. Momenteel dirigeert hij een aantal koren van de St. Lambertusbasiliek en daarnaast is hij dirigent-organist van de Stephanuskerk te Borne. In 2012 startte hij de 'Koorschool Lambertus Hengelo', een zangopleiding voor kinderen.

Maaike Dessens studeerde blokfluit aan het conservatorium in Zwolle bij Adrienne du Clou en Dorothea Winter. In 2000 studeerde zij af voor de Tweede Fase (voorheen Uitvoerend Musicus). Hierbij heeft zij zich in het bijzonder bezig gehouden met versieringen en diminuties uit de late middeleeuwen en de renaissance. Zij is werkzaam als blokfluitdocente aan de muziekschool van Rijssen, en leidt de Huismuziek-speelgroepen van Enschede en Hengelo. Daarnaast leidt zij als dirigente het kinderkoor van de H. Blasiuskerk.

Voices to Heaven is een koor van enthousiaste jonge mensen. Het heeft de St. Lambertusbasiliek te Hengelo als thuisbasis. Zo’n 10 keer per jaar treedt het op in combinatie met andere koren of bijv. tijdens de korendag in Hengelo. Ook worden vieringen in de Lambertus verzorgd. Eén van de jaarlijkse hoogtepunten vormt het ‘Festival of Lessons and Carols’ dat rond de kerstdagen plaatsvindt, en telkens op meer belangstelling kan rekenen.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.