nu 12°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

twentse brocante fair brengt frankrijk en eiffeltoren naar delden

Terug

Twentse Brocante Fair brengt Frankrijk en Eiffeltoren naar Delden

Dit jaar wordt alweer voor de negende keer de Twentse Brocante Fair, voorheen Historische markt, gehouden in het centrum van Delden. Op 11 juni staan er van 12.00 uur tot 17.00 uur zo’n 80 kraampjes met brocante, antiek en andere curiosa opgesteld aan de Langestraat, Marktstraat, Achter de Kerk, Noordwal en Kerkstraat. Verder openen de ondernemers de winkels, is er livemuziek, zijn er kinderactiviteiten, taxeert antiquair Mark Kuipers de gekochte waren en kan er op het Ressingplein wat gegeten en gedronken worden.

De organisatie heeft dit jaar voor het thema ‘Frankrijk’ gekozen en brengt zelfs de Eiffeltoren naar Delden. “Vaak horen we van de toerist die Delden bezoekt dat ze zich in Frankrijk wanen. Zo mooi historisch vinden ze ons stadje, zeker als er een brocante fair is. Wij vragen onze bezoekers en strandhouders dan ook om hun mooiste hoedje op te doen.” De mooiste hoeden de geselecteerd worden, winnen dingen mee naar een cadeaubon van Woonwinkel ‘t Arendshuys, Drogisterij Aarsen en IJssalon Anne.

Onder de naam ‘Historische markt’ werd er in 2008 gestart met een bescheiden evenement. In de jaren daarna groeide markt flink en werd het aantal standhouders verdubbeld tot vijftig. Ook de bezoekersaantallen stegen mee. Enkele duizenden mensen kwamen de afgelopen edities naar Delden om te kijken bij de historische loopgroepen, straatartiesten en antiekkraampjes. Twee jaar geleden werd het evenement op een aantal punten aangepast. De naam ‘Historische Markt’ veranderde in ‘Twentse Brocante Fair Delden’ en het zwaartepunt van het gebeuren kwam te liggen bij de markt en de kraampjes. Niet alleen werd het aantal antiek en brocante standjes flink uitgebreid, ook zijn de standjes op een ‘etalageachtige’ manier aangekleed.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.