nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

twickel dringt aan op snelle verwijdering noordelijke lus rondweg delden

Terug

Twickel dringt aan op snelle verwijdering noordelijke lus rondweg Delden

Twickel wil dat er snel werk wordt gemaakt van het verwijderen van de noordelijke lus van de rondweg langs Delden. De stichting geeft in haar laatste uitgave van het Twickelblad aan dat het weghalen van de afrit veel voordelen heeft en dat het financieel haalbaar is. Omdat het gaat om een verkeerskundige aanpassing moeten echter ook de 14 Twentse gemeenten instemmen met de aanpassing. Het Pact van Twickel, waar het weghalen van de lus onderdeel van is, eindigt dit jaar.

Rentmeester Egbert Jaap Mooiweer laat in zijn column weten dat de grootschalige lus de stichting een doorn in het oog is en dat het verwijderen ervan al jaren een grote wens is. “Het levert allerlei voordelen op. De belevingswaarde van de bezoekers op de Es en in Delden wordt bijvoorbeeld beter. Er komt per saldo minder asfalt wat duurzamer, stiller en goedkoper is. En doordat zo’n 70 procent van de lantaarnpalen door deze aanpassing kan verdwijnen, is er minder lichtvervuiling.”

Het Pact van Twickel eindigt dit jaar. “Het verwijderen van de noordelijke lus blijkt financieel haalbaar en is het finale agendapunt. Het is onze grote wens voor het nieuwe jaar de natuurschade te herstellen. We werken er hard aan dit doel te bereiken.”

Door de aanpassing moet de zuidelijke lus wel worden uitgerust met verkeerslichten. Dit wordt dan een op- en afrit.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.