nu 13°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

twickel heeft plannen voor kleinschalig bungalowpark op camping westerholt

Terug

Update: Twickel heeft plannen voor kleinschalig bungalowpark op Camping Westerholt

Camping Westerholt moet in de toekomst een kleinschalig bungalowpark worden. Dat laat de stichting Twickel weten. Daarmee vervliegt voor de ongeveer 200 vaste gasten van de camping tussen Delden en Bornerbroek de hoop op een doorstart. De standplaatshouders kregen vorige week een brief met daarin de mededeling dat ze hun plek voor het einde van het jaar leeg moeten opleveren.

De stichting en de huidige eigenaar van het recreatiepark hebben op dinsdag 15 januari de handtekeningen onder de overeenkomst gezet. Hoeveel Twickel precies betaalt is niet duidelijk. Westerholt stond sinds augustus 2018 te koop voor een kleine 1,5 miljoen euro. "De reden dat Twickel deze overname heeft gedaan is dat camping Westerholt als een enclave midden in haar landgoed ligt. Omliggende percelen zijn grotendeels in eigendom van de stichting en de ondergrond van de camping versterkt het aaneengesloten karakter van het landgoed."

Stichting Twickel heeft de camping gekocht van Barend Naafs, die Westerholt wegens privéomstandigheden van de hand heeft gedaan. "Door zijn situatie is de heer Naafs niet meer in staat om de camping te exploiteren en te onderhouden. Dit heeft hem doen besluiten om de camping enige tijd geleden (eerst via stille verkoop en vervolgens publiekelijk) te koop aan te bieden."

Twickel zal de camping in huidige vorm niet voorzetten en voorziet een alternatieve invulling die meer aansluit bij het landgoed. De voorkeur invulling vanuit Twickel zou een kleinschalig bungalowpark zijn, maar alternatieven zijn ook mogelijk (bijvoorbeeld knooperf met woningen of agrarisch gebruik van het gebied). Rentmeester Egbert Jaap Mooiweer laat in de TC Tubantia weten zich voor te kunnen stellen dat de sluiting emotionele reacties oproept. “Maar onze boodschap aan de huidige huurders zal helder zijn: de camping houdt op te bestaan en is nog dit jaar open.”

Twickel zal komend jaar de exploitatie verzorgen. Het zwembad zal geopend blijven, in het hoogseizoen is er het vertrouwde animatieteam voor de kinderen en er zal passend onderhoud worden gepleegd aan het terrein. Daarnaast kunnen de huurders gebruik blijven maken van de tennisbanen en overige speelvoorzieningen.

Eind deze maand wordt door Stichting Twickel voor de gasten van de camping een informatieve bijeenkomst georganiseerd waar tekst en uitleg wordt gegeven.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.