nu 21°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

update rolstoelbus voor jens 4 in gebruik genomen

Terug

Update: Rolstoelbus voor Jens (4) in gebruik genomen

Update: Onder grote belangstelling is de bus voor Jens op maandag opgehaald bij Huiskes Kokkeler bedrijfswagens in Hengelo. Binnenkort wordt deze nog gepersonaliseerd met stoere bestickering.

De actie ‘Wens een Rolstoelbus voor Jens’ is een succes geworden. Op vrijdag werd op de Facebookpagina van de actie bekend gemaakt dat de 4-jarige Deldense jongen een rolstoelbus krijgt. “Dat op de dag dat Jens zijn nieuwe rolstoel krijgt en hiermee zijn mobiliteit met de auto verliest....dat op diezelfde dag, met alle liefdevolle financiële bijdragen van iedereen, groot en klein, wij nu kunnen zeggen... de bus is er!”

“Jens is een vrolijke jongen van 4 jaar. Hij is een echte doorzetter en in zijn ontwikkeling gaat hij als een speer. Na zijn geboorte heeft hij meer dan een jaar in het ziekenhuis gelegen. Jens heeft een canule en is afhankelijk van zijn beademingsapparatuur en andere hulpmiddelen. Hij heeft dus altijd een flinke bagage bij zich. Hij heeft tevens een ontwikkelingsachterstand en kan niet lopen. Inmiddels is hij zijn kinderwagen ontgroeid. Hij heeft nu een eigen rolstoel waarmee hij zichzelf kan voortbewegen. Doordat de beademingsapparatuur aan de rolstoel is bevestigd, is de rolstoel niet inklapbaar en past hierdoor niet in de auto. Hierdoor wordt Jens zijn wereld erg klein, en wordt het moeilijk om uitstapjes te maken. Ook de belangrijke bezoeken aan het ziekenhuis zijn hierdoor bijna niet meer haalbaar. Met een rolstoelbus kunnen Jens en zijn ouders deze activiteiten weer kunnen ondernemen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.