nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

vervanging lantaarnpalen langestraat delden van start

Terug

Vervanging lantaarnpalen Langestraat Delden van start

De gemeente start op woensdag 26 juni met het vervangen van de lantaarnpalen aan de Langestraat tussen de Hengelosestraat en de Spoorstraat in Delden. In totaal worden 38 oude palen verwijderd en daar komen 22 nieuwe exemplaren voor in de plaats. De werkzaamheden nemen naar verwachting zo’n anderhalve week in beslag. In verband met de graaf- en takelwerkzaamheden kan er in die periode aan de Langestraat verkeershinder ontstaan.

“De oude palen zijn in veel gevallen beschadigd, afgeschreven en niet duurzaam”, zo vertelt Dinant Keizers van de Werkgroep Delden Historisch Modern. “De 22 nieuwe lantaarnpalen zijn robuust van gietijzer in de kleur zwart en worden voorzien van ultra moderne indirecte LED verlichting in een historisch uitziende lichtarmatuur.”

Inmiddels zijn alle verkeers- en straatnaamborden en de wandel- en fietsroute borden van de lantaarnpalen verwijderd en hebben elders een nieuwe plek gekregen. Het is namelijk de bedoeling om de mooie nieuwe lantaarnpalen ‘kaal’ te laten.

‘De lantaarnpalen’ is de eerste van de acht verbeterpunten die de werkgroep heeft voorgesteld. “In verband met de kosten die het met zich meebrengt om een centrum op te knappen is er voor gekozen om de werkzaamheden in fases uit te voeren. Zo kan er ook nog stap tot stap worden bijgesteld waar nodig.” Met medewerking van de gemeente worden tevens een veertigtal hangende bloembakken in het gehele centrum geplaatst. Daarnaast gaat de Werkgroep Delden Historisch Modern bezig om, samen met de gemeente en de ondernemers, het reclamebeleid voor het beschermde stadsgezicht van Delden aan te pakken.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.