nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

video drie koningen winterwandeling delden breekt alle records

Terug

Video: Drie Koningen Winterwandeling Delden breekt alle records

De traditionele Drie Koningen Winterwandeling op landgoed Twickel heeft op zondag alle records gebroken. In totaal maakten maar liefst 1500 wandelaars gebruik van het prachtige weer om een rondje te lopen. Een aantal dat niet eerder gehaald werd. Ook de opbrengst voor het goede doel was nooit zo hoog. De wandeltocht bracht 2100 euro netto in het laatje voor het onderwijsproject voor de kinderen van Mugumomiri in Kenia.

“De weergoden waren de organisatie van de wandeling meer dan buitengewoon gezind”, zo laat Jan Vos van de organisatie weten. “Een stralend winterzonnetje met weliswaar een fris windje, maar in de luwte van de Twickelse bossen mocht dat de pret niet drukken.” Naar schatting 1500 wandelaars kwamen op de uitnodiging af om te komen wandelen door de prachtige omgeving van Twickel. “Gezinnetjes, groepen vrienden, families, duo’s en individuen liepen samen en door elkaar volop te genieten van de prachtig samenvallende elementen.”

Melchior, Balthasar en Casper hadden door de leden van de Projectengroep Deldense Kerken twee prachtige routes laten uitzetten over de Deldeneresch, door het Koematenveld over het plankier pad, daarna langs de Twickelervaart naar de Noordmolen. “Daar konden de wandelaars van alle leeftijden zich weer versterken door de uitstekende zorgen van de molenaars van de Noordmolen. Het tweede deel van de wandeling leidde door de Ruwe Braak naar Wagenmakerij van de Barg. Onderweg ontmoetten de meeste deelnemers de Drie Koningen, op weg van Bethlehem naar hun oorsprong in het Oosten.”

“Tijdens de wandeling mochten onze drie Wijzen een Diner voor twee(inclusief drankjes) verloten, aangeboden door Hotel Restaurant de Sevenster. Dat de wandeling invloed had op de eetlust ( maar vermoedelijk ook door de grote gunfactor ten aanzien van het onderwijsproject van de PDK) kwam tot uitdrukking in de grote belangstelling voor de loterij.” Na een hartversterkertje bij de pauzeplaats van de PDK kon, dankzij de gastvrije medewerking van de Stichting Twickel, een bezoek worden gebracht aan De Breeriet, een deel van Twickel dat normaal niet toegankelijk is voor de vrije wandeling.

Video: Marcel Tettero


advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.