nu 13°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
12°
half bewolkt
08:00
15°
geheel bewolkt
11:00
17°
lichte regen
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

video honderden kinderen onthalen sinterklaas bij kasteel twickel

Terug

Video: Honderden kinderen onthalen Sinterklaas bij Kasteel Twickel

Sinterklaas is op zondagmiddag onder grote belangstelling en met veel enthousiasme onthaald bij kasteel Twickel. De goedheiligman arriveerde dit jaar niet per stoomboot bij de Groene Brug, maar koos ervoor om al op zaterdag met Amerigo en pieten naar Delden te reizen en te overnachten op het mooie kasteel.

De vele honderden kinderen werden op zondagmiddag even in spanning gehouden omdat de sint verdwaald was in het grote kasteel. Uiteindelijk vond hij de weg terug en kwam hij onder begeleiding van burgemeester Ellen Nauta en de graaf en gravin van Twickel naar buiten. De sint bedankte de Deldense kinderen voor hun enthousiaste ontvangst en liet weten blij te zijn Delden weer te bezoeken. “Ik heb verder erg goed geslapen op het kasteel. Gelukkig is ook het weer prima, daar leek het vanmorgen nog niet op.”

Sinterklaas nam vervolgens ruim de tijd om alle kinderen een hand te geven en de tekeningen in ontvangst te nemen. Hierna begon hij aan zijn intocht door het centrum van Delden. Via de Twickelerlaan (tot de hoge brug), het Rentmeesterlaantje en het Laartunneltje trok hij te paard over de Langestraat richting Eetcafé Harlekijn – Smitties. Hier werd de traditionele instuif gehouden voor alle kinderen en hun ouders. Er werd gedanst en gezongen met alle Pieten en natuurlijk ontbrak de ‘Pietenpolonaise’ niet.

Video:

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.