nu 13°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
12°
half bewolkt
08:00
15°
geheel bewolkt
11:00
17°
lichte regen
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

video marktstraatbrug delden geplaatst

Terug

Video: Marktstraatbrug Delden geplaatst

Op zaterdag 11 maart is in Delden de Marktstraatbrug over de rondweg geplaatst. De werkzaamheden begonnen rond 21.00 uur. Net na middernacht werd de laatste van drie delen op zijn plek getakeld. De werkzaamheden verliepen voorspoedig en konden ruim voor 2.00 uur worden afgerond. De plaatsing van de 50 ton zware brug trok op zaterdag het nodige bekijks. Tientallen inwoners zagen hoe de stukken één voor één op de plek werden gehesen. De bewoners van de Stadshagen toren zaten eersterangs en konden het spektakel vanaf hun balkon aanschouwen. De brug zal begin april worden geopend.

De komende weken worden de paden naar de brug gerealiseerd en de route van de populaire wandeling ‘Umfassungsweg’ aangepast. Deze loopt nu nog over het tijdelijke voetpad langs de rondweg en zal na opening van de Marktstraatbrug door de kern van Delden naar het station voeren, vervolgens via de Nieuwe Weg, de brug over naar de Twickelerlaan, om daar zijn oude vertrouwde route te vervolgen.

De tweede voetgangersbrug over de rondweg langs Delden is een stuk minder steil dan de eerste. Uit veiligheidsoverwegingen moest bij de brug wel een vrije hoogte van zeven meter worden aangehouden. Omdat op relatief korte afstand een hoogteverschil van enkele meters moet worden overbrugd, waren treden in de brug daarom niet te vermijden. Wel zijn de treden breder waardoor de Marktstraatbrug beter begaanbaar is voor ouderen en mindervaliden. De brug in het verlengde van de Twickelerlaan is meer dan tien meter hoog.

Video plaatsing Marktstraatbrug:

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.