nu
Weerbericht Delden
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00
lichte regen
16:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

video oorlogsmonument de schreeuw krijgt prominente plek op ressingplein delden

Terug

Video: Oorlogsmonument De Schreeuw krijgt prominente plek op Ressingplein Delden

Het oorlogsmonument De Schreeuw is op dinsdagochtend teruggeplaatst op het Ressingplein in Delden. Het beeld van kunstenaar Riemco Holtrop heeft een prominente plek gekregen op de hoek van het terras van de toekomstige Kwalitaria. Voorheen stond het beeld verder naar de achterzijde van het voormalige stadhuis van Delden. Het monument werd ruim een half jaar geleden preventief verwijderd uit angst voor beschadigingen tijdens de werkzaamheden op het plein. Onder toeziend oog van onder andere de Oranjevereniging Delden en Omstreken en de Stichting Beeldende Kust Hof van Twente werd het beeld om iets voor 11.00 uur op de nieuwe plek getakeld.

Ook het kunstwerk ‘Sliding Puzzle’ van Philomeen Raemaekers en het aandenken aan de winst van Delden in de wedstrijd 'Entente Florale' in 1997 zijn verwijderd. Voor beiden zal op het Ressingplein geen plek meer zijn. De Stichting Beeldende Kunst Hof van Twente gaat voor het kunstwerk en het aandenken een alternatief zoeken.

advertenties

08 mei 2018

“Nu nog het op mysterieuze wijze verdwenen wapen van Stad Delden, wat aan de muur hing van het voormalig stadhuis, op het ressingplein. Zou mooi staan op de muur van het terras”

Toon Nijland 08-05-2018 @ 21:31 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.