nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

video regen zorgt voor rustige koningsdag in centrum delden

Terug

Video: Regen zorgt voor rustige Koningsdag in centrum Delden

“Wij kunnen heel veel regelen, maar het weer hebben we niet in de hand.” De Oranjevereniging Delden en Omstreken zag de afgelopen dagen de bui al hangen. Net op de dag dat Koningsdag in Delden gevierd wordt, trekken er de hele dag buien over het stadje.

Het slechte weer zorgde ervoor dat de traditionele rommelmarkt in het centrum minder aanbieders trok en ook het aantal bezoekers lag tijdens de vroege ochtend beduidend lager dan de afgelopen jaren. Veel kinderen die hun waren hadden uitgestald, maakten dan ook gebruik van de luifels aan de panden en plastic zeilen. “We hebben dit jaar eigenlijk dubbel pech”, zo geeft de Oranjevereniging aan. “Niet alleen het weer is slecht, maar Koningsdag valt ook nog eens in de vakantie waardoor er veel mensen op vakantie zijn. De sfeer is gelukkig wel goed.”

Het traditionele deel met de reveille, de aubade en het hijsen van de vlag bij de pomp, werd wel goed bezocht. Hierbij waren ook de twee Deldenaren die gisteren een lintje ontvingen (klik) uitgenodigd. De vlag werd weer in top gehesen door de scouting waarna het officiële deel werd afgesloten met het Wilhelmus.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.