nu 16°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

vier deldense basisscholen gesloten op donderdag 5 oktober

Terug

Vier Deldense basisscholen gesloten op donderdag 5 oktober

De deuren van de vier Deldense basisscholen blijven op donderdag 5 oktober gesloten. De leraren geven daarmee gehoor aan de oproep van de vakbonden AOb, CNV Onderwijs, FNV, FvOv samen met PO-inactie om in actie te komen voor een eerlijk salaris en een lagere werkdruk. Al geruime tijd maken leerkrachten van basisscholen in het hele land zich ernstige zorgen over de toekomst van goed primair onderwijs. Om dit onder de aandacht te brengen werd er op 27 juni al een uur minder les gegeven. Nu dat niet heeft geleid tot het gewenste resultaat is de staking op 5 oktober de volgende stap.

“De actiebereidheid onder het personeel van stichting KOMT is zeer hoog”, vertelt Erve Hooyerinck directeur Geert Ros. “Ook ons bestuur is het samen met haar organisatie de PO-raad eens met de eisen en ondersteunt de actie. Dit betekent dat alle 10 scholen van stichting KOMT meedoen met de staking.” Ros geeft aan de salarissen van de leerkrachten al zes jaar niet meer zijn verhoogd. Daarnaast is de werkdruk de laatste jaren enorm toegenomen. Een derde probleem is groeiende onaantrekkelijkheid van het vak. “Als dit zo blijft, kiest niemand er meer voor om leraar te worden.”

Naast de Erve Hooyerinck maken ook de Twickelo en de Toonladder onderdeel uit van de stichting. Veel leraren van de Deldense scholen zullen op donderdag ook afreizen naar het Zuiderpark in Den Haag gaan om de actie te ondersteunen. “Waarschijnlijk drie bussen in totaal.” De Ranninkschool valt onder de stichting Marcant-BSV en doet ook mee met de staking.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.