nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
12°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

voetballers fc nordsjalland bezoekers delden voor vijfde jaar op rij

Terug

Voetballers FC Nordsjælland bezoeken Delden voor vijfde jaar op rij

De Deense profvoetballers van FC Nordsjælland brengen deze week voor het vijfde jaar op rij een bezoek aan Delden. De spelers zijn op zaterdag weer neergestreken bij het Apart Hotel waar ze in totaal negen dagen verblijven. De nummer zes van de Superliga van het afgelopen seizoen speelt ook de nodige oefenduels. Op dinsdag 4 juli is FC Twente de tegenstander op het terrein van DOS’37 in Vriezenveen.

Vorig jaar brachten de Deense spelers ook een bezoek aan de Ranninkschool in Delden. Hier hielpen ze meer met het begeleiden van een spellencircuit voor de kinderen. Naast de het sportieve aspect van het bezoek aan Delden, hechten de ‘Wilde Tijgers’ namelijk ook veel waarde aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. De club maakt bij dergelijke trainingskampen niet alleen gebruik van de faciliteiten die geboden worden, maar wil ook wat doen voor de lokale gemeenschap.

“Een van onze speerpunten is om door middel van het principe ‘Giveback’ wat terug te doen voor de omgeving die we bezoeken”, zo vertelde Keith Sharpe, die middels het ‘Right to Dream’ project in Ghana verbonden is aan de club. “Wij vragen onze studenten, personeel en spelers om na te denken over het leveren van een positieve bijdrage voor de gemeenschap waar we verblijven. Dat doen we vooral door het beschikbaar stellen van onze tijd.”

Het is nog niet duidelijk of de spelers ook dit jaar weer een goed doel uitkiezen.

Foto's: Bezoek FC Nordsjælland in 2016 aan Ranninkschool

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.