nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

volop enthousiasme nieuwe en terugkerende onderdelen deldense sportweek

Terug

Volop enthousiasme voor nieuwe en terugkerende onderdelen Deldense Sportweek

De Deldense Sportweek is op dinsdag alweer toe aan het derde onderdeel. De twaalf teams mogen dan laten zien hoe kundig ze een tennisraket kunnen hanteren. De afgelopen dagen werden de deelnemers al uitgedaagd in de disciplines voetbal en golf. Het laatstgenoemde onderdeel sprong daarbij het meest in het oog. Het was immers de eerste keer dat er punten verzameld konden worden met een hole-in-one.

Het Aparthotel Delden had voor dit onderdeel de organisatie in handen. Eigenaar Jules Leenders kijkt terug op een zeer geslaagde eerste kennismaking met de sportweek. “Wij zijn heel enthousiast over het verloop. De deelnemers hebben een prachtige avond gehad en konden kennis maken met een stukje Delden waar ze normaal gesproken niet komen. Voor ons was het daarnaast een mooie manier om de sport en onze baan onder de aandacht te brengen.”

De avond verliep ook heel soepel. “We hebben een formule bedacht waarbij een grote groep mensen gebruik kon maken van de baan, zonder dat dit tot problemen of schade leidde. Wat ons betreft is dit volgend jaar voor herhaling vatbaar.”

Het team Buurman en Buurvrouw doet dit jaar voor de eerste keer mee en is direct enthousiast. “In het begin was het vrij lastig om voldoende mensen op de been te brengen”, vertelt Esther Hoefnagels. “Veel buurtbewoners keken er toch een beetje tegenop om op zoveel verschillende gebieden fysiek de strijd aan te moeten gaan.” Na twee onderdelen is de twijfel echter helemaal verdwenen. “We zijn er nu achter dat we helemaal geen topsporters hoeven te zijn om leuk mee te kunnen doen. Het is heel laagdrempelig en de gezelligheid is zeker net zo belangrijk als de prestaties. Daarnaast is het erg leuk om samen met de andere team op te trekken en nieuwe mensen te leren kennen.”

Buurman en Buurman staat na twee onderdelen op een zeer verdienstelijke vijfde plek. “Het gaat eerlijk gezegd boven verwachting. Bij het voetballen werden we zesde en bij het golfen zelfs vijfde.” Naast de goede prestaties is het team ook verrast door de goede organisatie van de onderdelen. “Bij zowel Rood Zwart als het Aparthotel was alles piekfijn in orde. We vonden het ook heel bijzonder dat we op maandag gewoon op de golfbaan mochten spelen. Daar kom je anders nooit.”

Het team hoopt dat het de huidige vijfde plek kan vasthouden, maar ook als dat niet lukt is het geen probleem. “We gaan er vol voor en hopen dat we met de nodige inzet een heel eind komen. Wel kijken we een beetje op tegen de woensdag (duatlon), maar dat zal voor meer teams gelden.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.