nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

wederom enorme belangstelling voor fotopresentatie vogelbuurt vroeger en nu

Terug

Wederom enorme belangstelling voor fotopresentatie ‘Vogelbuurt vroeger en nu’

Een lege stoel was er op donderdagavond in het Parochiehuis in Delden niet meer te vinden. En zelfs met het aanrukken van barkrukken en tafels kon niet worden voorkomen dat een deel van de bezoekers moest staan. De medewerkers van Stadscentrum het Parochiehuis hadden gerekend op zestig, maximaal zeventig geïnteresseerden. Uiteindelijk kwamen er ruim 200 mensen naar de Langestraat voor de fotopresentatie ‘Vogelbuurt vroeger en nu’ van Guus Bloeming.

Het is niet de eerste keer dat de belangstelling voor de presentatie de verwachtingen overtreft. Eind 2015 toonde de voormalige stadsgids van Delden de foto´s van gebouwen, huizen, accommodaties en personen uit de jaren vijftig en zestig al in het clubhuis van SV Delden. Ook daar kwamen tot twee maal toe tientallen mensen op af.

Dat de derde presentie ook goed bezocht zou worden, had Guus Bloeming wel verwacht. Maar met ruim 200 bezoekers had hij ook zelf geen rekening gehouden. “Het is natuurlijk erg leuk om te zien dat er zoveel belangstelling was. Misschien is de inschatting zelfs nog wat aan de lage kant. Ik heb twee mensen gesproken en die nog meer hebben geteld.” Om problemen te voorkomen werd er in samenspraak met de mensen van ‘Bar De Oale Stek’ besloten om geen pauze te houden. “Anders zou het een chaos geworden zijn.”

De reacties van de bezoekers waren net als tijdens de eerste twee presentaties zeer positief. “Ik heb veel complimenten gekregen en het is leuk om te horen dat mensen nieuwe dingen te weten komen over hun buurt. Verder viel mij op dat er ook veel jongeren waren.” Het overgrote deel van de aanwezigen kwam uit Delden, maar ook mensen die hier ooit hebben gewoond namen de moeite om naar de Langestraat te komen. “Een vrouw uit Nijverdal kwam speciaal naar Delden omdat ze in de buurt is opgegroeid.”

Voorafgaand aan de avond liet Bloeming weten dat het waarschijnlijk de laatste keer zou zijn dat hij de presentatie zou houden. Nu er opnieuw zoveel belangstelling blijkt te zijn, is hij al wat minder zeker van zijn zaak. “Dit keer heb ik de presentatie gehouden op verzoek van de Vereniging Heemkunde Ambt Delden. Als een organisatie mij vraagt de presentatie nog een keer te houden dan wil ik daar best over nadenken. Ik kom immers nog altijd mensen tegen die de bijeenkomst hebben gemist maar graag waren gekomen.”

Foto's: André Otten

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.