nu 13°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
17°
geheel bewolkt
14:00
21°
lichte regen
17:00
21°
zwaar bewolkt
20:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

werkzaamheden spoorsloot delden bijna afgerond_2019031113

Terug

Repair Café Delden wordt derde bij verkiezing duurzaamheidsprijs

Het idee van het Repair Café Delden voor de aanschaf van apparatuur voor de maandelijkse werkzaamheden, is op plek drie geëindigd bij de verkiezing van de duurzaamheidsprijs Hof van Twente 2019. Dat bleek op zondagavond tijdens de finale. Als prijs mogen de vrijwilligers 1000 uitgeven aan nieuw gereedschap en apparatuur. De bewoners van de A. ten Hovestraat in Markelo met het plan ‘Machtig Mooi Markelo Zoemt’ legden beslag op de eerste plek en wonnen 3000 euro. Bas Morsink uit Goor werd tweede met zijn idee voor een zandbatterij.

“De vrijwilligers van het Repair Café Delden zit elke tweede zaterdag van de maand klaar om iedereen te helpen die met een kapot ‘iets’ langskomt”, zo liet de jury weten. “Of het nou een kapot kledingstuk is of een kapotte lamp, een lekke band of geluidsapparatuur die niet meer werkt, iedereen gaat aan de slag en doet zijn best om het weer te repareren. Soms lukt dat niet ter plekke, maar nemen ze het zelfs mee naar huis en gaan er daar verder mee aan de slag. Het Repair Café Delden bestaat nu een paar jaar en is vanaf het begin een groot succes. Gemotiveerde vrijwilligers en goede aanloop. Voor zowel de vrijwilligers als de gasten staat er altijd een lekkere bak koffie klaar. Het is dus ook simpelweg gezellig! De jury waardeert zulke lokale initiatieven enorm. Hergebruik wordt goed op de kaart gezet en het is ook nog een gezellige samenzijn waar iedereen welkom is. Met het gewonnen geldbedrag kan het Repair Café nieuw gereedschap kopen, zoals meetapparatuur, om nog meer en betere reparaties te kunnen uitvoeren. De jury hoopt dat de vrijwillligers zich even enthousiast blijven inzetten en de opkomst alleen maar groter wordt! En! De jury hoopt dat dit initiatief uit Delden, ook zal overwaaien naar de andere kernen van Hof van Twente!”

Jongerenprijs en publieksprijs

Bij de jongeren gingen de tweede en derde prijs naar Deldense initiatieven. Groep 6/7/8 van OBS Stokkum won met het idee voor een regenton. De Poopey Loopey Ruilkast van Babette en Nienke van het Twickel College Delden. Zij kregen 200 euro. Tygo, Tijn, Thom en Stan van het Twickel College Delden wonnen 100 euro voor hun idee om meubels te maken van pallets. Beide Publieksprijzen van 1500 euro gingen naar dezelfde als de juryprijswinnaars, dus A. ten Hovestraat (115 van de 669 stemmen) en OBS Stokkum (116 van de 518 stemmen).

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.