nu 14°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

wonen delden verhoogt huren niet of nauwelijks

Terug

Wonen Delden verhoogt huren niet of nauwelijks

Wonen Delden gaat de huren dit jaar beperkt verhogen. Mensen die in een huurwoning wonen met een groen energielabel, krijgen een stijging van 1 procent. Voor de inwoners die nog geen groen label hebben, blijft de huurprijs gelijk aan die van vorig jaar.

Directeur-bestuurder Dave van Zalk laat weten voor dit onderscheid te hebben gekozen in goed overleg met Huurdersbelang Delden. “Mensen met een minder energiezuinige woning, betalen immers relatief wat meer energielasten. Daarom voor hen het komende jaar helemaal geen huurverhoging.”

Betaalbaarheid staat voorop

“Het gaat weliswaar beter met de economie, maar veel huurders merken daar in de praktijk weinig van”, licht Dave van Zalk toe. “Mensen vertellen dat het, met de stijgende vaste lasten, moeilijk is om de eindjes elke maand weer aan elkaar te knopen. Aan ons als woningcorporatie is het de taak om de sociale huurwoningen betaalbaar te houden voor de huurders. Wonen Delden is een gezonde woningcorporatie en mede daarom vinden we het verantwoord om de huur het komende jaar slechts beperkt te verhogen.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.