nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

zomeractiviteiten op museumboerderij wendezoele

Terug

​Zomeractiviteiten op Museumboerderij Wendezoele

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat er weer van alles te doen is op Museumboerderij Wendezoele. Van 24 juli tot en met 28 juli worden met goed weer de granen op traditionele wijze geoogst tijdens de oogstweek. De week daarop wordt de honing geslingerd en vertelt onze imker alles over honing en bijen. Op zaterdag 4 augustus wordt het stoppelland bewerkt met ploeg en paarden. Daarnaast is in de schöppe van de Wendezoele ook deze zomer nog de expositie “zuivel en zo” over 150 jaar zuivelindustrie in Twente te zien. Museumboerderij Wendezoele is gevestigd aan de Twickelerlaan 14 te Ambt Delden en is dinsdag t/m zaterdag geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur.

24 tot en met 28 juli – Oogstweek

Op de akkers van de Wendezoele groeit graan dat je tegenwoordig bijna niet meer ziet in het Twentse landschap, zoals haver, tarwe, spelt en rogge. In de oogstweek zal het graan op traditionele wijze worden geoogst. Er wordt wisselend gebruik gemaakt van authentieke maaimachines en handmatig maaien. De werkzaamheden worden door vrijwilligers verricht die de oude werkmethoden nog beheersen. Net zoals vroeger mag iedereen, zowel jong als oud, een handje meehelpen met de graanoogst en het rooien van de aardappelen.

31 juli tot en met 4 augustus – Bijen en honing

Van dinsdag 31 juli tot en met zaterdag 4 augustus wordt de zomerhoning geslingerd. Een mooie gelegenheid om bezoekers mee te nemen in de wereld van bijen en honing. Onze imker vertelt er graag over. Natuurlijk is er gelegenheid om te proeven en de honing is ook te koop.

4 augustus – akkers bewerken met ploeg en paarden

Nadat de oogst is binnengehaald wordt op zaterdag 4 augustus een begin gemaakt met het bewerken van het land. Overal op het land steken immers nog delen van de graansprieten, de “stoppels”, boven de grond uit. De boer ploegt het stoppelland met ploeg en twee indrukwekkende en oersterke trekpaarden om zodat het land gereed wordt voor de winter.

Zuivel en zo – 150 jaar zuivel in Twente

De hele zomer is het nog mogelijk om de expositie “zuivel en zo” in de schöppe van de Wendezoele te bezoeken. De expositie neemt de bezoekers mee op een reis door de tijd van 1875 tot het heden en toont de geschiedenis en ontwikkeling van de Twentse zuivelindustrie. Deze verrassende en leerzame voorstelling is geschikt voor jong en oud.


advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.