nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

zoutmuseum delden behoudt hoogwaardige status na steekproef1

Terug

Zoutmuseum Delden behoudt hoogwaardige status

Het Zoutmuseum Delden is al sinds 2004 een geregistreerd museum en behoudt ook de komende jaren deze status. De stichting Museumregister Nederland, een register van museale instellingen die voldoen aan kwalitatief hoogwaardige criteria, heeft daartoe besloten na een positieve beoordeling in 2016. “Stichting Zoutmuseum heeft bij de herijking van de museumregistratie aangetoond de museale taken nog steeds op verantwoorde wijze te vervullen.”

Voorzitter van het Zoutmuseum Albert Bouwmeester is erg blij dat de zogenaamde museumnorm weer gehaald is. “Het is belangrijk om dit kwaliteitsstempel te mogen dragen en te weten dat we daarmee tot de kopgroep van de musea in Nederland behoren. Het is een opsteker voor het museum, dat volledig door vrijwilligers gerund wordt.”

Zoutmuseum

Het is het enige museum in Nederland dat alle aspecten van zout aan haar bezoekers laat zien. Naast de functie van archief over de zoutwinning in Twente blijft het museum constant in beweging. Tot 3 september is een expositie van glasobjecten te zien die zijn gemaakt door kunstenaressen uit Hengelo en Haaksbergen. Een van de grondstoffen bij de productie van glas is soda, dat beschikbaar komt door uit zout chloor te maken. Daarnaast ontwikkelen studenten van de Universiteit Twente met virtual reality technieken een manier om bezoekers een kijkje in de door zoutwinning gevormde cavernes onder de Twente grond te geven.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.