nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

zoutmuseum delden introduceert audiotour voor bezoekers

Terug

Zoutmuseum Delden introduceert audiotour voor bezoekers

Bezoekers van het Zoutmuseum in Delden konden al een rondleiding door het Zoutmuseum krijgen onder begeleiding van een deskundige gids. Nu is daar een extra optie bijgekomen: een audiotour die met een smartphone is te volgen. De tour bevat 16 fragmenten van ongeveer één minuut. Bij de verschillende objecten in de expositie staat het nummer vermeld dat correspondeert met het audiofragment. De app van Izi.travel is gratis te downloaden en is beschikbaar voor iOS, Android en Windows smartphones.

“De tour in het Zoutmuseum is een toevoeging aan de expositie, hij komt niet in plaats van de geschreven teksten of een rondleiding door gidsen”, zo laat Frank Nuijens van het museum weten. “De informatie is gebaseerd op de kennis en ervaring van de gidsen, die hiervoor ook de teksten geschreven en ingesproken hebben. Met deze nieuwe mogelijkheid wordt een bezoek aan het Zoutmuseum nog interessanter en levendiger.”

De audiotour neemt de bezoeker mee door het hele museum. “Over uiteenlopende onderwerpen wordt informatie gegeven, zoals waar zout te vinden is, hoe het wordt gewonnen, de prijs en het belang ervan door de eeuwen heen, bijzondere verhalen zoals de voetmars van Gandhi of die van Lot uit de bijbel, en natuurlijk over de winning van zout in Twente.

De nieuwe rondleiding van het Zoutmuseum is tot stand gekomen in samenwerking met de VVV Hof van Twente en de maker van de app Izi.travel. Deze app moet gedownload worden om de audiotour van het zoutmuseum op de eigen mobiel van de bezoekers te kunnen volgen. Bezoekers kunnen daarvoor gebruik maken van de gratis WiFi in het museum.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.