nu 21°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
23:00
16°
zwaar bewolkt
02:00
15°
geheel bewolkt
05:00
16°
geheel bewolkt
08:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

zuster helena ruilt delden in voor duitse kloosters

Terug

Zuster Helena ruilt Delden in voor Duitse kloosters

Zuster Helena lijkt na ruim 20 jaar uit Delden te vertrekken. Sinds vorige week staat haar woning aan de Nieuwstraat in Delen te koop. Ook op de huizenwebsite Funda is het huis en het interieur te zien. Vooral dat laatste trekt veel bekijks. De foto’s, die inmiddels vele duizenden keren bekeken zijn, laten onder andere tal van religieuze standbeelden zien (klik).

In de TC Tubantia van woensdag (klik) laat de 70-jarige Deldense weten naar Duitsland te vertrekken. In de deelstaten Saksen en Thüringen heeft ze panden gekocht waar ze een klooster wil stichten. Het is de bedoeling dat op deze locaties theologische onderwijs wordt gegeven. In de krant geeft ze aan dat ze de afgelopen jaren druk is geweest met het zoeken naar geschikte plekken en dat ze daarom pas nu haar huis in de verkoop heeft gedaan.

Ook geeft ze in de Tubantia aan dat de ruzie met de buurt niet de aanleiding is voor haar vertrek. Ze kan haar plannen in Delden simpelweg niet tot uitvoer brengen vanwege het gebrek aan ruimte. Bij het verleden wil ze niet te veel stilstaan. “Wat heeft dat voor zin? Ik heb natuurlijk vaak nagedacht over mijn situatie en me ook afgevraagd of ik het anders had moeten doen. Het antwoord daarop heb ik nog niet gevonden. Mijn hele leven staat in het teken van een doel: intrede in de hemel. En dat is iets dat je moet verdienen. Ik zie de situatie die hier is ontstaan als een soort beproeving, een test van god. Ik vind dat ik alles tot op heden redelijk goed heb doorstaan”, zo tekent de krant op.

Zuster Helena, zoals ze zichzelf noemt, leefde de afgelopen jaren vaak in onmin met de buurt. Ook kreeg ze het geregeld aan de stok met jongeren die haar uit de tent probeerden te lokken. Zelf moest ze zich in 2008, 2014 en 2017 voor verschillende vergrijpen voor de rechter verantwoorden. In 2017 werd ze door een buurtbewoner zwaar mishandeld.

advertenties

25 apr 2019

“Is dit nieuws???”

Johannes 25-04-2019 @ 17:03 | 0 | rapporteer

Reageren

25 apr 2019

“Is dit nieuws???”

Johannes 25-04-2019 @ 17:03 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.