nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
14:00
22°
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
20°
lichte regen
23:00
15°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

zwem4daagsedaagse delden doorbreekt magische grens van 300 bij start

Terug

Zwem4Daagse Delden doorbreekt ‘magische’ grens van 300 bij start

Op Zwembad de Mors is op dinsdagavond de jaarlijkse zwem4daagse waardig afgetrapt. Mede door een succesvolle scholenaanmelding en een samenwerking met het Hengelose Twentebad, passeerde het deelnemersaantal de magische grens van 300, iets wat de afgelopen jaren niet meer voorkwam. Al na de eerste dag kan dan ook gesproken worden over een succesvolle editie.

Nadat het ’s middags nog pijpenstelen regende, was het om 17.30 uur droog en zeker niet koud en doken de eerste zwemmers onder prima omstandigheden het water in. Voor de gelegenheid werd er over de breedte gezwommen, wat tot gevolg had dat om aan vereiste aantal meters te komen, het dubbele aantal banen moest worden getrokken. Hoewel het soms dringen was in zwemvlakken, zijn alle deelnemers uiteindelijk in hun poging geslaagd, waarvan akte werd gemaakt op hun deelnemerskaart.

De veroorzaker van de beperkte badruimte was de blob-jump, het luchtkussen waarmee de eerste Deldense editie van bommetje XXL werd gehouden. Onder begeleiding van twee echte blobbers, die door velen herkend werden als Turbo Tinus en de Bulldozer, en met medewerking van enkele vrijwillige plankspringers werden tientallen kinderen gelanceerd.

Naast de blob-jump lag een opblaasbare hindernisbaan in het diepe waarop vele battles werden uitgevochten. Voor de verliezers is er nog genoeg tijd voor revanche, want ook de verdere week ligt dit kussen in het diepe. Hetzelfde geldt voor de pannakooi op het veld, die door het Twentebad beschikbaar werd gesteld. En voor iedereen die niet meedoet met de vierdaagse is er zelfs in het weekend nog een mogelijkheid om zich uit te leven. Maar eerst begint op woensdagavond om half zes de tweede vierdaagsedag.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.