nu 19°
Weerbericht Delden
half bewolkt
14:00
21°
onbewolkt
17:00
20°
onbewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

zwembad de mors sluit absoluut topjaar af met diplomazwemmen

Terug

Zwembad De Mors sluit absoluut topjaar af met diplomazwemmen

Na een seizoen dat vanaf het prilste begin het predicaat ‘prachtig’ verdiende en waarin de teller ruim boven de 100.000 bezoekers uitkwam, sloot Zwembad de Mors afgelopen zaterdag de poorten. Nadat gedurende de werkweek de ochtendzwemmers nog aan hun trekken kwamen, waren de laatste banen traditiegetrouw aan de zwemleskinderen. Zij sleepten allen hun diploma in de wacht.

“Tijdens het afzwemmen bleek wel dat de kinderen gedurende vier maanden gelest hadden onder een gunstig gesternte”, zo laat Bart Schurink van de SBR weten. “De zonnekracht had hen gesterkt en het leek hen niet te deren dat de vakantie nog maar net over was en de scholen pas weer begonnen. Vanwege de krapte op de jaarkalender was wel besloten om niet af te zwemmen op de laatste zaterdag (de 8e), maar nog een weekje langer te nemen om de laatste puntjes op de i te zetten. Het resultaat was ernaar.”

Alle betrokkenen kijken met een erg goed gevoel terug op het afgelopen jaar en hopen dat 2019 net zo’n succes zal worden. Bart Schurink: “De grens van 100.000 bezoekers hadden we al ruim tien jaar niet meer gehaald, en eigenlijk dachten we dat dit ook niet meer zou gebeuren. Dat het dit jaar toch is gelukt is natuurlijk fantastisch. We hopen dat dit ook de komende jaren het geval zal zijn, maar we zijn natuurlijk wel erg afhankelijk van het mooie weer. Het is wel een feit dat ons achterland steeds verder groeit en dat bezoekers uit de hele regio naar Delden komen om te zwemmen. Dat is een prachtige ontwikkeling en een mooi compliment voor iedereen die bij het zwembad betrokken is.”

De mooie cijfers zijn ook prettig voor het geval de komende jaren weer gediscussieerd wordt over het voortbestaan van het zwembad, zoals een aantal jaar geleden. “Het is fijn om een beetje ammunitie te hebben als dat nodig is. Maar in de gemeente Hof van Twente hebben we een hele goede partner die echt haar best doet om het bad open te houden. De Mors is een belangrijk spil in de vrijetijdseconomie in de Hof van Twente, dat hebben we dit seizoen weer bewezen.”

Diploma A

Vooral de grote groep kinderen die hun A-diploma mochten ophalen, was opvallend. Het blijkt een tendens die te danken is aan een andere opzet van de zwemlessen, die het meer waarschijnlijk maakt dat A binnen een seizoen behaald wordt. Dolgelukkig waren: Daan Poelman, Lieve Exterkate, Hanne Van den Berg, Yadah en Isaiah van Garling, Tijn Lotgerink Bruinenberg, Benthe Blaak, Thijs van Otten, Amy Scholten, Bernice Schutte, Aram en Sam Karkour, Mohammed Jamil Alshabo en Suus Heuker of Hoek.

Diploma B en C

Een onmisbaar vervolg op het A-diploma, is B en C. Doordat de leskinderen in een groot buitenbad hun zwemvaardigheid bewezen, kunnen de ouders voortaan met een gerust hart aan de badrand zitten. Felicitaties gaan uit naar: Brent Vos, Timo ter Doest, Milan van Geenen, Siem Kruse, Kick Wijninga, Sophie Vochteloo, Raziye Güler (B) en Kokob Ghebrihiwet, Jayden Pothmann, Sarah Benyettou, Brecht Hommels, Lara Oldenhof en Maik Pothmann (C).

Zwemvaardigheid en snorkelen

Zwemles op de Mors is nooit een straf, maar echt leuk wordt het pas bij Zwemvaardigheid en Snorkelen, waarbij in drie niveaus naar behoorlijke excellentie wordt toegewerkt. Mick Hommels was de meest excellente van het stel, voor niveau 1 en 2 slaagden met vlag en wimpel: Roan Mulder, Finn en Aimée Wijninga, Thirsa en Lucas Bergman, Thomas Karnebeek, Iris Vonkeman, Sophie Visschedijk, Lynn Roesscher, Nora Simens, Tom Poelman, Inés Sanchez, Evi Kruiskamp, Bente Spekreijse en Fenne Gerritsjans. Na Zwemvaardigheid en Snorkelen is het voor velen nog niet genoeg, een hoogtepunt vormde het optreden van de Morsmasters die hun Survival en Skills etaleerden.

Nat pak voor personeel

Na het afzwemmen en de diploma-uitreiking werd wraak genomen op het personeel, dat met kleren en al in het water werd gegooid. Ten slotte smikkelden de kinderen van het lekkernijenbuffet waarvoor ze zelf het lekkers aanleverden. “Aan tafel bleek nog maar eens wat misschien wel de belangrijkste succesfactor van de Mors is: de gemoedelijke sfeer waardoor ieder kind de kans krijgt uit te groeien tot de beste zwemmer die hij of zij wezen kan.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.