nu 13°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

570 deelnemers aan mooie overgangstocht twickeltrappers

Terug

570 deelnemers aan mooie overgangstocht Twickeltrappers

Op zondag 16 september 2018 is de jaarlijkse overgangstocht, georganiseerd door de Deldense fietsclub De Twickeltrappers, verreden. Maar liefst 570 deelnemers verschenen aan de start van de Twente Storm Tocht bij manege de Hofmeijer aan de Hoffmeijerweg in Ambt Delden. “Het einde van het wielerrace seizoen nadert en het mountainbike seizoen staat voor de deur, dus een mooie reden om dit met een mooie overgangstocht gestalte te geven. Waar de afgelopen jaren verschillende tochten werden uitgezet, heeft de club dit jaar alles ingezet op een goede wedstrijd.”

“Het weer was uitstekend en heeft zeker bijgedragen aan een topprestatie”, zo laten de Twickeltrappers weten. “Dit jaar waren er zelfs 4 routes: een 14 km kidsroute en een 33, 66 en 99 km route. Jong en oud deden mee, snelle rijders en toertochtrijders die de tijd namen. De jeugd tot 16 jaar mocht gratis deelnemen, velen hiervan reden met hun vader, moeder of met het hele gezin, met waarschijnlijk de uitdaging wie het langer kon volhouden.”

Elke route was voorzien van een of meerdere pauzeplekken waar de nodige energie in de vorm van een energiereep of een banaan en sportdrank van een van de sponsoren te verkrijgen was. De ‘pijlers’ van de Twickeltrappers hadden in de voorbereiding de nodige oranje pijlen opgehangen om de route zo goed mogelijk aan te duiden. De EHBO was paraat maar hoefde gelukkig niet in actie te komen. Bij terugkomst in de hal van de manege was er nog een fietsbeurs met op de achtergrond muziek van DJ Jelmex. Deelnemers die niet goed op de MTB zaten werden er door een bikefitter uitgehaald en ze vervolgens advies te geven hoe ze de MTB net iets beter kunnen stellen. Ook was er in de hal een clinic van Enjoy Cycling waar door de jeugd, maar ook diverse oudere jeugd, een paar rondjes over een behendigheidsparcours gemaakt konden worden om de mtb goed te leren beheersen.

Tijdens de tocht zijn er diverse foto s gemaakt en deze zijn terug te vinden op www.Twickeltrappers.nl

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.