nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
21°
lichte regen
20:00
18°
zwaar bewolkt
23:00
14°
half bewolkt
02:00
12°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

borne pakt titel in vierde klasse a na zege op delden

Terug

Borne op weg naar titel in Vierde Klasse A na zege op Delden

SV Delden is er op zondagmiddag niet in geslaagd om de titelaspiraties in leven te houden. Het duel tussen de nummers 1 en 2 in de Vierde Klasse A werd in het voordeel van Borne beslecht (1-3). Hierdoor is Borne kampioen en zakt Delden naar plek vier op de ranglijst. Als de ploeg van Wouter Kwakkenbos volgende week weet te winnen van het gedegradeerde Hengelo dan plaatst Delden zich als nummer 2 of 3 wel voor de nacompetitie.

Het duel op het volle sportpark De Mors begon perfect voor de blauw-gelen. Al na zes minuten spelen haalde de doelman van de bezoekers een speler van Delden onderuit in het strafschopgebied en kon met rood vertrekken. De penalty werd feilloos benut door Sven Lutke Willink. Na 12 minuten kwam Delden bijna op 2-0, maar een Deldense inzet eindigde op de paal. Vlak daarna was het Borne dat de gelijkmaker wist te produceren. In het restant van de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het was Borne dat vijf minuten voor de pauze op 1-2 kwam. Dit was ook de ruststand.

Na de pauze probeerde Delden de gelijkmaker te forceren, maar ondanks de overtalsituatie bleef Borne redelijk eenvoudig op de been. Verder dan een schot op de paal in de 65e minuut kwam de thuisploeg eigenlijk niet. Borne liet zien een ploeg te zijn met de nodige ervaring en ze wisten het Deldense aanvalsspel perfect te ontregelen. In de 86e minuut beslisten de bezoekers de wedstrijd en het kampioenschap door de 1-3 te scoren.

Update: Borne is nog niet zeker van de titel. RSC kan in theorie ook nog kampioen worden. Delden blijk ook al zeker te zijn van het spelen van nacompetitie. KOSC won de 1e periode, Borne de 2e periode. De 3e periode gaat naar het team die het hoogst op de ranglijst staat en nog geen periode heeft (nu RSC). Delden neemt de periode van Borne over (als zij kampioen worden). Als RSC kampioen wordt nemen de blauw-gelen die periode over.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.