nu 13°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

sport

>

darters in de startblokken voor tweede editie delden open

Terug

Darters in de startblokken voor tweede editie Delden Open

Op vrijdag 21 april (single toernooi) en zaterdag 22 april (koppel toernooi) wordt bij Harlekijn-Smitties de tweede editie van het Delden Open dartstoernooi gehouden. Het evenement werd vorig jaar in het leven geroepen en voorziet in een behoefte. Jaap Smit van Harlekijn-Smitties: “Naast de zeven teams die iedere week in competitieverband darten, zijn ook de losse toernooien al jaren een succes. Voor ons voldoende reden om een Delden Open darttoernooi te organiseren.”

De opzet is grotendeels gelijk aan die van vorig jaar, maar het aantal beschikbare plekken is teruggebracht. In 2016 konden er nog 80 darters deelnemen aan de wedstrijden, nu is dat aantal gehalveerd. “Wij hebben daar bewust voor gekozen. In dit weekend zijn er meerdere toernooien in de regio en dus zal de opkomst wat lager liggen. Daarnaast merkten we vorig jaar dat we ruimtegebrek hadden. Dat gaat ten koste van de kwaliteit.”

Op zaterdag wordt het koppeltoernooi gespeeld en ook hier zijn 40 plekken te vergeven. “Het gaat prima met de aanmeldingen en de interesse is weer groot. Bij het single toernooi zijn nog enkele plekken beschikbaar. We verwachten dat deze op vrijdagavond zullen worden gevuld met Deldenaren die zich spontaan aanmelden.” Bij de koppels is nog wat meer plek. “Hier zitten we op ruim twintig inschrijvingen.”

De organisatie bestaat net als vorig jaar naast Jaap Smit uit Frank de Vries, Rutger Spies en Peter Leemreize. “Onze toernooien zijn vooral populair omdat ze goed zijn georganiseerd en zonder problemen verlopen. De sfeer is altijd goed en daar komen veel mensen op af.” Dit zullen ook nu niet alleen Deldenaren zijn. “Het betreft een open kampioenschap dus mogen er ook darters van buitenaf aan meedoen. Er is nu zelfs een aanmelding uit Duitsland. Daardoor stijgt ook weer het niveau en dus de aantrekkelijkheid.”

De deelnemers zullen naast de eer strijden voor het inschrijfgeld dat op vrijdag 5 euro bedraagt en op zaterdag 10 euro per koppel is. “Daarnaast komt er een wisselbeker waar de namen van de winnaars op komen te staan.” Inschrijven aan de zaal in mogelijk indien er nog plekken beschikbaar zijn.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.